Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune, a venit în ajutorul unei familii din Argeș care avea nevoie de un acoperiș deasupra capului. Părintele Paul Stănescu de la Parohia Mavrodolu, împreună cu un grup de voluntari, a ajutat o mamă din localitatea Budeasa care trebuia să îndeplinească niște condiții în vederea reintegrării copilului în familie. Condiția principală era legată de amenajarea locuinței, care trebuia să corespundă normelor în vigoare. După ce condițiile au fost îndeplinite, copilul s-a putut întoarce în sânul familiei.
La începutul lunii noiembrie a.c., părintele Paul Stănescu, preot al Bisericii Mavrodolu din Pitești, împreună cu mai mulți voluntari, a reușit să transforme casa neterminată a unei familii din Budeasa într-un cămin primitor. Renovarea casei era una dintre condițiile pentru ca unul dintre cei trei copii ai familiei, băiatul mijlociu, să se întoarcă acasă din centrul de plasament din Pitești în care locuia.
Preotul Paul Stănescu ne-a povestit cum a aflat despre acest caz special. „Au avut un copil în plasament și, atunci când au vrut să își ia copilul acasă, trebuia să respecte niște condiții, copilul să aibă camera lui, baie, bucătărie și dormitor, ceea ce nu aveau. Au venit și m-au contactat, am mers la fața locului, am făcut un fel de anchetă socială, m-am interesat pe la DGASP, copilul era în plasament și apoi i-am ajutat.”
Cei implicați au reușit să renoveze casa formată din dormitor, baie, bucătărie și hol, iar familia a primit și alimente și electrocasnice. „Toate materialele au fost cumpărate, am avut persoane care m-au ajutat. Construcția era începută, eu practic am finalizat-o, n-am făcut-o de la zero. Apoi, curent electric, sobă, alimente au fost trimise săptămânal sau la 2 săptămâni. Dacă nu mergeam personal, îi chemam pe ei și le plăteam mașină sau, pentru că am un prieten taximetrist, îl trimiteam pe el și le ducea. Aragaz, frigider, televizor, toate le-am dus pe parcurs. Frigiderul și argazul au fost donate. Materialele toate au fost cumpărate din magazin. Meseriașii au fost plătiți. Aici a fost problema cea mai mare, nu găseam meseriași pe nicăieri. Am adus o echipă de la Catanele, de unde am fost eu preot, pentru că aici nu erau serioși. Probabil că știau că ei sunt amărâți și nu plătesc și când au înțeles că va plăti preotul lucrarea, au început cu prețuri extra. Atunci am zis nu, nu ne batem joc nici de munca mea, nici de munca celor care mă ajută, nu putem să profităm. Asta a fost supărarea mea cea mare, dar n-are importanță. Important este că toate s-au terminat cu bine și copilul a fost adus acasă”, mai povestește părintele Stănescu.
Acum tatăl copiilor și-a găsit un loc de muncă, iar mama are grijă de copii acasă. „Cât de cât, și-au luat mersul, acesta este și scopul meu, să îi sprijin, să îi ajut o perioadă și apoi să îi pun pe picioarele lor. Pe parcurs mă mai implic și îi mai ajut, dar nu ca înainte, la 2 săptămâni sau săptămânal. Acum, la o lună sau două sau când au anumite cheltuieli mai mari și nu fac față, mă sună și îi mai ajut, dar am ieșit din zona aceea de început, mai complicată”, explică preotul.
Citește și Un preot de la Mavrodolu ajută copiii sărmani printr-o asociaţie filantropică
Citește și Un preot de la Mavrodolu a dus 25 de copii la restaurant şi le-a oferit cadouri şi o masă de Crăciun
„Dumnezeu lucrează și nu îmi trimite oameni care să îmi ceară ajutorul mai mult decât pot să duc”
Asociația Filantropică Socială „Sfântul Apostol Ștefan” a împlinit anul acesta 11 ani de la înființare. „Perioada de pandemie a fost mai grea, au fost familii mai modeste care riscau să rămână fără serviciu. A fost mai complicat. Trei sau 4 luni, au fost în jur de 120 de persoane, copii și adulți, care au primit și alimente și medicamente, și încălțăminte, și îmbrăcăminte, pe alocuri i-am ajutat și cu facturile de lumină, gaze, în perioada aceea. De sărbători cred că sunt aceleași, dacă nu mai multe. Săptămânal, avem în jur de 25-30 de familii cu copii care primesc ajutor. Cât putem. Avem oameni lângă noi care ne sprijină, ne ajută și chiar dacă în perioada aceasta cam toți se oferă să sprijine aceste activități, în ianuarie e puțin mai lejer, dar ne descurcăm, facem față. Dumnezeu lucrează și nu îmi trimite oameni care să îmi ceară ajutorul mai mult decât pot să duc și asta înseamnă că mă iubește!”, a încheiat optimist preotul Paul Stănescu.
Felicitări părinte Paul pt că sunteți de fiecare dată alături de oamenii în nevoie! Să vă țină Bunul Dumnezeu sănătos să ajutați în continuare atatea suflete încercate de soartă!
Sărbători binecuvântate tuturor!
Doamne ajută!