Web Analytics

Un alt exemplu de cum nu ştie să comunice PSD

de | 9.02.2017 15:40 | Opinii

Iureșul ultimelor evenimente a trecut aproape în anonimat o măsură socială cu care PSD-ul ar fi putut obține puncte, dacă știa să comunice. În loc să-l pună pe acest Patraulea politic, care e ministrul Florin Iordache, în situația de a fi prins când fura găina din cotețul justiției, Liviu Dragnea se focusa mai bine pe altceva: să găsească oameni inteligenți care să explice și să promoveze mărirea salariilor din sănătate.

Dar nu pe Codrin Ştefănescu sau Cati Andronescu, două etichete care pe orice borcan de murături le-ai pune nu-ți sporesc vânzările, ci le diminuează. E marketing elementar și nu cred că PSD-ul, care e o Chină în materie de număr de membri de partid comparativ cu orice altă formațiune politică din țara asta, nu poate găsi două, trei fețe noi care să explice coerent și eficient ce măsură  revoluționară și-a asumat pentru a opri exodul medicilor și a însănătoși, măcar din perspectiva veniturilor salariale, sistemul de sănătate. Pe noile grile, un medic cu vechime de 20 de ani bate către 2000 de euro, ca să nu mai vorbim de suplimentarea veniturilor din gărzi. O gardă în zi normală de lucru se plătește cu 1000 de lei, iar una în week-end sau zi de sărbătoare cu 1600 lei. Practic, numai din patru gărzi poți câștiga 6400 lei, la care se adaugă salariul cu sporurile aferente. Dar nu vorbim doar de medici, ci și de o asistentă șefă care atinge 5800 lei din salariu, bașca gărzile aferente. Asta trebuia să explice PSD-ul, că medicii și personalul sanitar nu mai au acum un motiv pecuniar să-și ia traista în băț și să plece în bejenie prin țări străine. Și că în special tinerilor medici li se oferă o șansă să rămână în țară și să profeseze aici. La salarii de 1500-2000 euro, orice bancă îți acordă credit, ca tânăr medic, să-ți cumperi o casă ca să-ți poți întemeia o familie. Gândiți-vă cât de ușor ar fi respirat milioane de români, speriați mai mult de calvarul numărării banilor prin spitale decât de boala în sine, dacă ar fi aflat de la PSD că lucrurile s-au schimbat fundamental și că medicii nu mai sunt acum chiar primii muritori de foame din țara asta. Fiindcă mai mult decât pentru medici, mărirea salariilor din sănătate e o ușurare în primul rând pentru românul obișnuit. El e primul beneficiar al acestor măriri salariale din sănătate și el trebuie să afle primul că nu mai trebuie să meargă la spital doar dacă are ce pune în plic. Iar dacă domnul doctor mai cere și acum bani pentru operație, când se bate în salariu cu un parlamentar, atunci trebuie să-și asume și riscul de a fi luat de guler. În nici un caz nu mai e de compătimit pe motiv de foame. Dar cine să explice, cum spuneam mai înainte? Un PSD care, deși beneficiază de resursă umană, nu o lasă să se exprime din cauza leprelor și a mediocrilor care confiscă partidul, de fiecare dată când acesta ajunge la putere. Așa a fost pe vremea lui Adrian Năstase, așa este și în vremea lui Liviu Dragnea.

P.S. Exemplul cu măririle salariale din sănătate e doar unul, PSD ar mai avea și altele în favoarea sa. Asta dacă Liviu Dragnea ar accepta prospețime și inteligență în preajmă, nu doar obediență și supunere pe tipic feudal brevetat în Teleorman.   

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii