Web Analytics

„Umanoizi sau roboţi?”

de | 27.02.2020 13:05 | Cultură

Săptămâna trecută, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a organizat conferința „Umanoizi sau roboți?”, care a fost susținută de doamna lector univ. dr. Camelia Crișan, din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice/ SNSPA București.
Tematica propusă a reunit în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș tineri de la Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Liceul Teoretic ”Ion Cantacuzino” din Pitești, adulți și seniori interesați de subiectul prezentării.
În cadrul evenimentului s-a vorbit despre: automatizare și robotizare, implicații pentru alegerea profesiilor în viitor și ce înseamnă o carieră în comunicare.
Participanții au fost dornici să descopere cum o să influențeze automatizarea și dezvoltarea inteligenței artificiale locurile de muncă în viitor. Astfel, s-a evidențiat faptul că vor fi eliminate profesiile care ating sarcini repetitive, non-cognitive, manuale (periculoase, plictisitoare, murdare) și vor dispărea categorii întregi de locuri de muncă (telefoniste, agenți de vânzări, asistenți juridici), dând naștere altor categorii de locuri de muncă (designer de organe, agent de turism spațial, inginer genetician etc.).
Tinerii prezenți au fost interesați, de asemenea, de o carieră în comunicare.
Georgeta-Elena Nicolescu-Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole