Web Analytics

Ultimele noutăţi despre nunta princiară. ÎPS Calinic va oficia cununia religioasă de la Sinaia a Principelui Nicolae

de | 20.09.2018 14:00 | Actualitate

# Principele a venit la Robaia să îl îmbuneze pe arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Cu sau fără participarea rudelor sale regale, fostul Principe Nicolae își unește destinul, pe 30 septembrie, cu aleasa inimii sale, Alina Binder. Cununia religioasă din data de 30 septembrie va avea loc la Biserica „Sfântul Ilie”, locaş de cult ctitorit de regii Carol al II-lea şi Mihai I. Petrecerea va fi la celebrul Cazino din Sinaia, în fastuoasa Sală a oglinzilor.
Cu toate că mai-marii bisericii de la Argeș și-ar fi dorit ca o nuntă de amploarea celei care se apropie la finele lunii să aibă loc în Catedrala de la Curtea de Argeș, ÎPS Calinic se va deplasa pentru oficierea slujbei religioase a celor doi la Sinaia, localitate unde a fost și stareț.
Nicolae a venit la biserica de la Robaia vineri, 14 septembrie, de ziua Înălțării Sfintei Cruci. După slujba oficiată de arhiepiscopul Argeșului și al Muscelului, la invitația ÎPS, cei doi au mâncat la mănăstire, acolo unde măicuțele le-au pregătit bucatele atât de apreciate de arhiereu. Nicolae nu a fost însoțit de viitoarea sa mireasă, însă, cel mai probabil, acesta a venit să ceară binecuvântarea și să îl îmbuneze pe Calinic.
Întrebat de Jurnalul de Argeș în legătură cu evenimentul anului, ÎPS ne-a declarat: „Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dat înalta aprobare și binecuvântare ca pe 30 septembrie 2018 să particip la cununia religioasă a Principelui Nicolae cu soția sa, Alina Maria Binder, la biserica parohială «Sfântul Ilie», din orașul Sinaia. Hotărârea este a lor și se respectă, deși aș fi dorit să aibă loc această slujbă religioasă la Curtea de Argeș. A doua zi, însă, doresc să vină la Curtea de Argeș pentru rugăciunile îndatinate, după cununie”.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii