Web Analytics
scris joi, 01.08.2024

Ultima şansă! Transportatorii afectaţi de cartelul camioanelor se pot înscrie până pe 31 august 2024 la Truck ReClaim pentru despăgubiri pe perioada 1997-2016

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) colaborează cu furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim pentru a sprijini firmele de transport rutier din România care nu au acționat până acum pentru a-și recupera daunele provocate de cartelul camioanelor pe perioada 1997-2016 sau care nu au solicitat despăgubiri pentru camioanele noi achiziționate în perioada 1997 – 2004.

Ultima şansă! Transportatorii afectaţi de cartelul camioanelor se pot înscrie până pe 31 august 2024 la Truck ReClaim pentru despăgubiri pe perioada 1997-2016

Reamintim că din 2016, după ce Comisia Europeană a decis sancționarea cartelului camioanelor, UNTRR este singura asociație din România care a venit în sprijinul firmelor de transport rutier de marfă prin implicarea în acțiunile juridice împotriva cartelului camioanelor. Transportatorii rutieri români înregistrați la UNTRR au avut posibilitatea de a solicita despăgubiri pentru perioada 2004 – 2016, iar sute de procese sunt în curs de desfășurare doar în fața instanțelor din Germania.
Recent, UNTRR a încheiat o nouă colaborare cu furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim, pentru a sprijini transportatorii rutieri afectați de cartelul camioanelor să solicite despăgubiri și pentru perioada 1997-2004 și pentru a da o ultimă șansă transportatorilor care nu au acționat deloc până acum împotriva cartelului camioanelor, să solicite despăgubiri pe perioada 1997-2016, urmare hotărârii Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de anul acesta.

Furnizorul de servicii juridice Truck ReClaim, care este reprezentat legal de firmele de avocatură Hausfeld și Kapellmann, a prelungit termenul de înregistrare pentru firmele care doresc să participe la o acțiune în instanță împotriva cartelului camioanelor până la 31 august 2024, datorită cererii ridicate. Inițial, termenul de înregistrare era 30 aprilie 2024.

Citește și Un inginer care lucrează la Tunelul „Daniela” de la Tigveni a lucrat şi la Calea ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea

Context:

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) și numeroase asociații europene de transport, cum ar fi BGL (Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung e.V.), AMÖ (Bundesverband Möbelspedition e.V.), BWVL (Bundesverband Wirtschaft, Verkehr und Logistik e.V.) și DSLV (Bundesverband Spedition und Logistik) colaborează cu Truck ReClaim.
Truck ReClaim oferă firmelor de transport și logistică o ultimă șansă de a solicita recuperarea daunelor provocate de cartelul camioanelor.
Din 2016, când Comisia Europeană a impus amenzi de aproape 3 miliarde de euro cartelului camioanelor, numeroase firme de transport rutier au solicitat deja despăgubiri pentru daunele cauzate de cartelul camioanelor în perioada 2004 și 2016 cu sprijinul UNTRR, iar procesele sunt în curs de desfășurare, conform informărilor periodice transmise de UNTRR.

Cu toate acestea, multe firme nu au întreprins încă nicio acțiune, deși daunele suferite sunt probabil considerabile. O compensație între cinci și cincisprezece la sută din valoarea de achiziție, adică mai multe mii de euro pe camion, este probabil să fie realistă.
Anul acesta, transportatorii rutieri au o ultimă șansă de a solicita despăgubiri, odată cu hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) din 1 februarie 2024.
Toți transportatorii rutieri români afectați de cartelul camioanelor care nu au solicitat încă despăgubiri pentru recuperarea daunelor cauzate de cartelul camioanelor pot să se înregistreze acum pe platforma online disponibilă în limba română pentru firme le de transport înregistrate la UNTRR aici:
https://www.truckreclaim.com/ro/home-ro
Prin intermediul colaborării UNTRR cu Truck ReClaim, transportatorii rutieri români pot solicita despăgubiri pentru toate camioanele achiziționate, inclusiv cu plata în rate sau în leasing între 1997 și 2016.

Participarea la acest proces juridic antitrust nu implică nicio plată în avans și niciun risc legat de costuri de litigiu. Doar în caz de succes, firmele plătesc o taxă de succes de 33%, după încasarea banilor. Firmele de transport înregistrate la UNTRR beneficiază de o taxă redusă.

Prin urmare, este necesar să acționați rapid, deoarece primele pretenții ar putea să fie prescrise în doar câteva luni. Pentru informații suplimentare și suport, contactați: office@untrr.ro, mobil: 0720.999.212.

Citește și Prima de vacanţă la Automobile Dacia este de 3.485 lei brut

Citește și Seminar de afaceri la Hotel Ibis Styles Piteşti. Cum poţi obţine finanţări prin programele Femeia Antreprenor şi Startup Nation 2024

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită