Web Analytics
scris duminică, 23.03.2025

Ulei vechi de săptămâni bune într-un fast-food controlat de ANPC

În bucătăria unui fast-food dintr-un mall din Capitală, comisarii au descoperit că uleiul în care erau prăjiţi cartorfii nu a fost schimbat de câteva săptămâni, iar friteuzele erau pline cu reziduuri de alimente arse: „Ia fiţi atenţi aici. Aici prăjeşte cartofii. Tot cancerul ăsta îl vindeţi”. Restaurantul a fost închis. Într-un singur centru comercial, s-au dat amenzi de 78.000 de lei. 

Ulei vechi de săptămâni bune într-un fast-food controlat de ANPC

La data de 21.03.2025 Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor S1, sub coordonarea Președintelui ANPC Cristian-Victor Popescu Piedone, a desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul unităților de alimentație publică din cerntrul comercial PROMENADA din Calea Floreasca 246B, Sector 1, București.

Citește și: O elevă de clasa a 11-a a murit din cauza gripei. 66 de decese în acest sezon

În cadrul controalelor au fost verificate 8 unități, iar principalele deficiențe constatate au fost: – nerespectare gramaje indicate pentru preparatele culinare dispuse spre comercializare/ ambalate în vederea livrării; – agregate frigorifice neconforme; – ⁠lipsă elemente de identificare și caraterizare pentru produsele dispuse spre comercializare; – produse cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită,; – depozitarea necorespunzătoare în agregatul frigorific raportat la natura produselor;  nerespectarea temperaturilor de păstrare a preparatelor calde/reci dispuse spre comercializare; – agregate frigorifice cu elemente de etanșare a părților fixe și mobile ce prezentau depuneri de rugină, praf, impurități,; – zona neizolata la nivelul tavanului – acces insecte și rozatoare,;  igienizarea necorespunzătoare a sistemului de ventilație, pavimentului, tavanului; – deficiențe în lista meniu privind implementarea OP ANPC 201/2022; – folosirea de agregate frigorifice tip răcitor de băuturi la depozitarea materiei prime; – agregate frigorifice cu depuneri de gheață; – folosirea de recipiente pentru colectarea reziduală fără protecție sanitară; – depozitarea de ustensile de curățenie în spațiul de productie.

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale principale în cuantum de 78.000 lei si 4 avertismente. Totodată, au fost retrase de la comercializare 53 kg produse si preparate culinare în valoare totala de 1.380 lei.

Citește și: Braconierii fac prăpăd în sudul judeţului! Au ogari antrenaţi, maşini de teren neînmatriculate şi camere de termoviziune

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...