Web Analytics
scris sâmbătă, 28.09.2024

Turiștii campați la cabana Voina, somați să părăsească zona

Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș a transmis o atenționare pentru turiști, să evite ascensiunea pe traseele montane și camparea pe malurile cursurilor de apă. Un mod special este vorba despre cei care se află în zona de camping de la cabana Voina.

Turiștii campați la cabana Voina, somați să părăsească zona

,,De duminică, ora 8.00, județul Argeș este sub avertizarea meteo Cod Portocaliu de ploi. Se prognozează între 50 și 70 litri/mp, iar izolat peste 80 litri/mp.

În acest sens, le-am transmis tuturor primarilor din județul Argeș să asigure permanența la nivelul localităților, de la intrarea în intervalul anunțat de meteorologi și până la final. Prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au fost stabilite măsuri ce vor fi aplicate în localități. Fără rabat! Îi rog pe primari să aplice toate măsurile impuse!

Citește și Spectacol anulat din cauza fenomenelor meteorologice extreme anunțate

De asemenea, de duminică dimineața, la nivelul județului Argeș va fi activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. Primarii vor raporta, către CJCCI, orice situație apărută pe durata avertizării meteo.

Îi rog pe turiști să aibă în vedere această prognoză și, de duminică dimineața, să evite camparea lângă cursuri de apă, dar și parcurgerea traseelor montane…

Încă de zilele trecute, Jandarmeria Montană a făcut informări în zonele turistice. Si Salvamont Argeș, la fel. Maine, la prima ora, vor merge, din nou, sa verifice situatia, atat reprezentantii Salvamont cat și cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgență Argeș și le vor cere să părăsească zona, dacă mai sunt persoane acolo”, a spus prefectul Dragoș Predescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită