Turişti israelieni salvaţi de salvamontişti din masivul Făgăraş

de | 25.06.2017 14:37 | Actualitate

 salvamont 3
 
 
 Ampă acţiune de salvare, în weekend, în Munţii Făgăraş. Un grup de tuişti israelieni, rătăciţi în masiv, a fost salvat de o echipă de 12 salvamontişti. 

“Acţiunea a început vineri seară şi a durat aproape 24 de ore. Cei patru s-au rătăcit într-o zona de jnepeniş de sub vârful Negoiu şi au solicitat sprijinul salvatorilor montani când au simţit că nu se mai pot orienta. Zona foarte mare de jnepeniş a făcut aproape imposibilă reperarea celor patru chiar şi din elicopterul de salvare solicitat în sprijin. Trei dintre turişti au putut fi direcţionaţi telefonic către cabană Capra, dar cel de-al patrulea, desprins de grup, a fost foarte geu de descoperit în labirintul de jnepeniş. În căutări s-au folosit inclusiv coordonate transmise din Israel obţinute în urmă ultimelor convorbiri de pe telefonul acestuia”, a scris şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, pe pagina sa de Facebook.
Turistul rătăcit a fost găsit în cele din urmă de de salvamontişti.
 
“I-a fost acordat primul ajutor medical întrucât suferise şi o luxaţie la membru drept, apoi, fiind recuperat cu un elicopter SMURD. La acţiune de căutare salvare au participat 11 salvamontişti din Argeş şi unul din Sibiu. Echipele salvamont, singurele structuri care deţin personal pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile”, a mai precizat Ion Sănduloi pe pagina sa de socializare. 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii