Web Analytics
scris sâmbătă, 08.06.2024

Turist mușcat de vulpe la Babele

Intervenție de urgență a Salvamont Prahova în zona Babele, acolo unde un turist a fost mușcat de o vulpe. Salvamont Prahova îi sfătuiește pe turiști „să fie atenți la întâlnirea cu animalele sălbatice, chiar dacă unele dintre ele par inofensive”. Animalele se pot speria foarte ușor și pot ataca din cauza fricii. Totodată, turiștii sunt avertizați să nu hrănească aceste animale. În cazul mușcăturii de vulpe, există riscul turbării.

Turist mușcat de vulpe la Babele

Care este pericolul în urma mușcăturii de vulpe

În cazul mușcăturii de vulpe, există riscul turbării. Rabia sau turbarea este o boală produsă de un virus care afectează creierul şi măduva spinării atât la animale, cât şi la oameni. Rabia este o boală infecţioasă acută determinată de virusul rabic transmis de la animale la om prin muşcătură sau prin intrarea în contact cu cadavrul unui animal infestat, potrivit adevarul.ro. Este o maladie complet incurabilă, după momentul în care se instalează în organism. Fiind o boală a sistemului nervos cu evoluţie rapidă, invariabil, duce la deces.

Citește și: Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, a recunoscut că a inventat ”protecția” prin mască și distanțare

Apariţia primelor simptome reprezintă instalarea bolii şi, în cele mai multe cazuri, organismul nu mai răspunde la niciun fel de tratament, iar pacientul sucombă în scurt timp. Virusul atacă şi lezează sistemul nervos central, care include atât creierul, cât şi măduva spinării. Pentru a preveni rabia, persoanele infectate trebuie tratate înainte de apariţia vreunui simptom. Primele simptome pot apărea într-un interval cuprins între câteva zile şi aproape un an, însa în majoritatea cazurilor simptomele se dezvoltă în 4-6 săptămâni de la momentul infecţiei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...