Web Analytics

Tulburări la IPJ Argeş. Adjunctul Gherghe de la Poliţia Judeţeană, cercetat disciplinar de IGPR

de | 7.03.2019 13:05 | Dezvăluiri

Comandantul adjunct al IPJ Argeș, comisarul-șef Gabriel Cosmin Gherghe, este cercetat disciplinar (prealabil) pe motiv că, potrivit surselor Jurnalului de Argeș, ar fi tergiversat demersurile soluționării unei sesizări făcute la adresa unui coleg, ofițerul Roberto Petra de la Mioveni. E vorba de o sesizare care semnala abateri disciplinare în cazul ofițerului Petra, inclusiv absențe de la serviciu, și în cazul căruia, potrivit acelorași surse, s-ar fi impus inclusiv o testare psihologică.

Tudorel Pieleanu: „Pot să vă confirm că s-a declanșat o cercetare prealabilă”

„Pot să confirm că s-a dat o dispoziție la nivelul IGPR în ceea ce-l privește pe Gabriel Gherghe, dar amănunte nu pot să vă dau. Pot să vă confirm doar că s-a declanșat o cercetare prealabilă. Cercetarea este făcută de inspectorul general al Poliției Române pentru că, așa cum v-am zis, competența de numire îi aparține inspectorului general al Poliției Române pentru șefii de inspectorate și adjuncții șefilor de inspectorate și tot dumnealui este cel care poate dispune începerea cercetării prealabile (…). Cercetarea prealabilă înseamnă o activitate desfășurată din punct de vedere administrativ. La această oră, nu am primit nicio notificare în acest sens din partea Inspectoratului General al Poliției Române”, a declarat, contactat de Jurnalul de Argeș, comisarul-șef Tudorel Pieleanu, comandantul IPJ Argeș.
Șeful Poliției Argeș a evitat însă să vorbească despre motivele pentru care s-a dispus cercetarea disciplinară a adjunctului său, dar a confirmat că este vorba despre un incident petrecut la Mioveni.
„Da, acela este motivul. Dispoziția este însă mult mai lapidară, ca să zic așa. Urmează să mi se comunice și mie. Probabil e pe drum informarea”, a mai declarat, pentru Jurnalul de Argeș, comisarul-șef Tudorel Pieleanu.

Gabriel Gherghe: „Mie nu mi s-a comunicat nimic oficial, le consider delațiuni”

Jurnalul de Argeș i-a solicitat un punct de vedere și comisarului-șef Gabriel Cosmin Gherghe, care ne-a declarat: ”Nu am cunoștință să existe o asemenea cercetare prealabilă, oricum mie nu mi s-a comunicat nimic oficial, până acum. Îmi pare rău că vehiculați informații pe care eu le consider delațiuni și care sunt furnizate de o persoană din poliție care cu asta se ocupă de ani buni”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii