Web Analytics

Tudosoiu şi-a înlocuit cabina de duş pe banii Ministerului, inspectorii au dat cu var prin birouri pe banii lor

de | 14.02.2018 18:32 | Politica si Administratie

17 tudosoiu# Egalitate doar pentru căţei

Anul trecut, „generalul” Dumitru Tudosoiu a cerut Ministerului Educației suma de 3,5 miliarde lei vechi pentru a renova interiorul clădirii ce adăpostește Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Numai că a primit doar un miliard lei vechi, bani care i-au ajuns să zugrăvească și să schimbe ușile doar pe holurile de la primele două etaje. Și, desigur, să își înlocuiască și cabina de duș din propriul birou! Deoarece banii alocați de Minister au fost insuficienți, inspectorii școlari au fost nevoiți să își renoveze birourile pe banii lor.

Tudosoiu a cerut 3,5 miliarde, Ministerul i-a dat mai puțin de o treime pentru renovarea Inspectoratului

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu susține că a cerut reabilitarea interioară a sediului ISJ Argeș în urmă cu trei ani, motivând că clădirea este improprie ca spațiu de funcționare al unei instituții importante, fiind vorba de un fost cămin, reabilitat în anul 1996. Potrivit „generalului” Tudosoiu, înainte de reabilitarea din 1996, biroul său era o cameră cu patru paturi, iar baia era la capătul holului. „Noroc că am moștenit de la predecesorii mei o baie, dar cabina de duș era ruginită, plină de nămol, de pământ, WC-ul cu crăpătură pe el. Normal că am schimbat WC-ul, am luat și o altă cabină de duș. Peste plăcile de beton, clădirea asta a fost reabilitată cu humă pe pereți și apoi, cu aspiratorul, a fost dată culoare, că așa se făcea acum 22 de ani. Am găsit clădirea cojită și era mozaic pe jos. Am rugat administratorul ISJ-ului să își facă măsurătorile din cadastru și să se intereseze cât ar costa reabilitarea. Colegii mei au apreciat că investiția necesară ar fi undeva în jurul sumei de 3,5 miliarde lei vechi. Eu am solicitat Ministerului acești bani pentru ISJ, din care ei mi-au aprobat doar 100.000 lei, cu TVA. Mi-au spus: trebuie să dăm și la alte ISJ-uri, și la Palatul Copiilor vor ceva… Casa Corpului Didactic în anul ăla a avut nevoie de centrală… Am scos lucrarea pe SEAP: avem suma de 100.000 lei și vrem să punem gresie, să schimbăm ușile, să dăm glet, să dăm vopsea lavabilă. Toaletele le-am schimbat din primul an în care am venit pe funcția de inspector general, atunci am scos WC-urile turcești. Au fost trei constructori care au venit și au depus caiet de sarcini. Toți mi-au zis că ce vreau eu să fac pe toată suprafața nu se poate, pentru că nu îmi ajung banii. Trebuia trei miliarde și jumătate, nu un miliard. Și-atunci am renovat parțial. Am făcut parterul – bucata de la intrare, casa scării toată până sus, la ultimul etaj și etajul unu și etajul doi, că sunt cele mai circulate. Mi-a rămas doar holul de la parter și holul de la etajul trei. Am făcut o nouă solicitare scrisă la Minister, să îmi dea bani, măcar 100.000 lei, să fac și parterul și etajul trei”, ne-a povestit Dumitru Tudosoiu. Care s-a eschivat totuși să ne precizeze numele firmei care a realizat lucrările de reabilitare, sub pretextul că nu își mai amintește.

O parte din inspectori și-au cumpărat și mobilă de birou

Cât despre inspectorii școlari de specialitate din cadrul ISJ Argeș, aceștia au fost nevoiți să își îmbunătățească condițiile de la locul muncă pe banii lor. Adică să dea cu vopsea lavabilă pe pereți, să refacă parchetul, iar în unele cazuri, să cumpere inclusiv mobilă de birou. Informația ne-a fost confirmată chiar de șeful ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu. „Colegii mei din banii lor și-au cumpărat vopsea lavabilă, materiale necesare pentru reparații și și-au făcut ei birourile, ceea ce este extraordinar. Au rașchetat parchetul, au venit cu meseriași, ca să îmbunătățim. Sunt birouri care sunt făcute pe banii lor. Nu au făcut chiar toți, doar unde s-a putut. Unii au dat doar cu lavabilă, alții au zis: dacă tot fac asta, dau și patru milioane jumate la o firmă de mobilă, schimb și eu biroul”, ne-a mai declarat „generalul” Tudosoiu.
Suntem curioși ce se va întâmpla în vara anului viitor, când mandatele actualilor inspectori școlari se vor încheia. Oare vor părăsi Inspectoratul Școlar cu tot cu mobila pe care s-au văzut nevoiți să o cumpere din fonduri proprii?

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. o scursură de om un parvenit un jeg uman care singură calitate a lui că a fost ginerele securistului oprea gheorge tamplar la bază şi un slugoi împuţit