Web Analytics

Tudosoiu despre ziariştii de la Jurnalul de Argeş: „Oamenii sunt mizerabili”

de | 5.07.2018 08:31 | Dezvăluiri

4 tudosoiu 1251# Înregistrări cu criza de isterie a şefului de la Învăţământ # Inspectorul general școlar nu suportă că am dezvăluit scandalul uriaș cu bani de la Grădinița „Căsuța Poveștilor”, precum și faptul că își face vilă la pădure pe un teren al familiei adjunctei sale, Eugenia Jianu. Care adjunctă a renovat pe bani grei și prin firma soțului sediul  instituției conduse de Tudosoiu # Pentru comportamentul nedemn și limbajul jignitor folosit, Jurnalul de Argeș  îi cere Ministerului Educației demiterea celui supranumit și „ Titi Tumbe”, iar PSD Argeș să-i retragă sprijinul politic

Pornind de la o sesizare a unei mămici care are copilul înscris la Grădinița „Căsuța Poveștilor” din Pitești, ziarul nostru a scris despre mai  multe nereguli de la respectiva unitate de învățământ preșcolar. Concret, Mihaela Petrescu reclama mai multe probleme, respectiv faptul  că la „Căsuța Poveștilor” părinții pun banii în cutia poștală, că nu a primit nicio chitanță de când fetița sa frecventează cursurile acestei grădinițe și că, pe 7 iunie a.c., una dintre mămici, responsabilă cu strângerea de fonduri, a cerut 100 de lei de copil pentru serbarea de sfârșit de an. Mămica din Pitești care a avut curajul să demaște neregulile din sistemul de învățământ preșcolar din județ a ajuns și la șeful ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, în audiență. Acesta a săpunit-o, încă de când a intrat pe ușă, și asta pentru că a aflat din presă ce se întâmplă în ograda sa, deși la ora apariției primului articol femeia depusese deja de o săptămână sesizare la ISJ Argeș. Din înregistrarea pe care mămica aflată în audiență la șeful ISJ, Dumitru Tudosoiu, a făcut-o și pe care am redat-o în stenogramă, într-un număr anterior, aflăm și ce crede acesta despre ziarul care publică materiale critice la adresa sa, precum și despre ziariștii de la Jurnalul de Argeș, pe care îi numește „mizerabili”. Și asta pentru că l-au deranjat cu dezvăluiri despre vila pe care și-o face pe un teren de la familia adjunctei sale, Eugenia Jianu. Care doamnă adjunctă are o firmă a familiei, condusă de soț, prin care primește comenzi să renoveze fix sediul Inspectoratului condus de Dumitru Tudosoiu. Și, uite așa, se închide cercul  intereselor, iar ziariștii de la Jurnalul sunt „nemernici” fiindcă au dezvăluit aceste încrengături. Tot Jurnalul a fost ziarul care a dezvăluit și că șeful învățământului argeșean a fost „invitat” să își pună augusta semnătură, în calitate de coautor, pe un ghid pentru educatoare scris de… Daniela Petre. Nimeni alta decât directoarea de la Grădinița „Căsuța Poveștilor”, unde s-au întâmplat toate aceste povești cu bani strânși de la părinții copiilor. Și atunci, ne întrebăm și noi, cum să nu aibă curaj și vânt în pânze șefa grădiniței, când semnează cărți alături de șeful ISJ Argeș? Iar domnul Tudosoiu se face că nu înțelege.

Tudosoiu pe înregistrări: „Nu așa rezolvați problema!”

„(…) Din păcate, lucrurile au luat-o razna, iar în Jurnalul de astăzi au făcut în mod nefericit alăturarea între persoana mea și directoarea grădiniței. Bine, oamenii sunt mizerabili, eu știu mai bine, dumneavoastră nu știți. Au făcut această alăturare cu directoarea care acum doi sau trei ani de zile a făcut un, ei zic, auxiliar, dar nu e auxiliar, e un îndrumar, care îndrumar a parvenit în mod gratuit educatoarelor din Pitești. O carte fără bani, deci nu am făcut-o ca să ne îmbogățim. M-a întrebat femeia (n.red. – directoarea Grădiniței „Căsuța Poveștilor”, Daniela Petre): «Domnule general, dați-ne și nouă câteva pagini, contează pentru dosarul dumneavoastră».  Este vorba despre componenta de educație fizică pentru ciclul primar…. Ei (n.red. – ziariștii de la Jurnalul de Argeș) au făcut o asociere ca și cum inspectorul general a făcut o carte pe care o cumpără părinții copiilor. Fals! Nu este pentru părinți. Profesorii care predau, educatoarele care predau se pot inspira din acel îndrumar. A fost oferit în mod gratuit în cercul profesorilor la învățământul primar preșcolar, către doamne, să le folosească, spre știința lor, pentru că trebuie să înțeleagă să acorde copiilor și niște minute de exerciții fizice. Oamenii au venit cu cartea, iar eu, la semnarea contractului, și deștept am fost, îți luminează Dumnezeu mintea, le-am spus:  „Eu vreau să îmi treceți valoare zero!. Deci este de la mine, este capacitatea mea intelectuală pe care o puteți fructifica, dar eu nu vreau nimic pentru mine. Eu donez alea 2-3 pagini”. Când au venit la mine am zis: „Eu nu iau bani de la editură, de ce, ca să îi promovez?”. Contractul e făcut atunci, nu acum, când au găsit ei! Bineînțeles că acum, pe speța dumneavoastră, că ați citit în Jurnalul de Argeș, au făcut alăturarea. Ce legătură există între inspectorul general și directoarea de acolo care a scris o carte, o carte care este pentru cadrele didactice? Nu este nicio legătură! Dar să înțelegeți mizeria și cum știu să arunce… cu noroi. Așa nu rezolvi nimic! Mie îmi pare rău că dumneavoastră ați ales varianta asta, nu cred că ați fost inspirată, să îmi fie cu iertare, de a face din asta un război. Nu așa rezolvați problema. Nu rezolvă nici Jurnalul, nici alt ziar. Oricare. Putea să fie Ancheta, Top-ul, Curierul Zilei… Niciun alt ziar nu rezolva problema și nici măcar Finanțele. Finanțele mi-au trimis mie, am de la ei adresă să verificăm și să le spunem oamenilor. Deci, noi eram cei care puteam… sau eu, personal, eram cel care puteam deschide o anchetă. Discuția asta trebuia să o avem atunci. După ce ați apărut în ziar… Ușor nu va fi acolo…”

Dezvăluirile de presă pentru care Tudosoiu ne denumeşte „mizerabili”

4 schema 1251Iată mai jos pe scurt ce articole critice a scris Jurnalul de Argeș la adresa inspectorului general:
# „Directoarea Daniela Petre de la «Căsuța Poveștilor» și inspectorul general Dumitru Tudosoiu au scris împreună un ghid pentru educatoare în 2015”.
# „Sediul Inspectoratului Şcolar, renovat de firma administrată de soţul adjunctei Eugenia Jianu”. Banii au fost alocați de Ministerul Educației pentru renovarea sediului ISJ Argeș – este vorba de suma de 1,2 miliarde lei vechi – și au ajuns în conturile firmei Mentor Building SRL. Administratorul firmei care a zugrăvit holurile instituției și a montat uși la birourile inspectorilor școlari este Dorin Cornel Jianu, soțul adjunctei Eugenia Jianu.
# „Generalul Tudosoiu îşi face vilă la pădure, în Piteşti”. În luna martie a.c,  Jurnalul de Argeș realiza un articol legat de faptul că inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu nu figurează cu nicio locuință în ultima sa declarație de avere, completată pe 12 iunie 2017.  În urma publicării articolului, am primit la redacție fotografii cu vila lui Dumitru Tudosoiu, una impunătoare, parte a unui duplex aflat într-o zonă rezidențială la ieșirea din Pitești, aproape de Auchan Găvana. Are drum privat asfaltat și e făcută, coincidență, chiar pe terenul cumpărat de la familia adjunctei, care a reparat Inspectoratul Școlar. Vila nu este trecută în declarația de avere a generalului, iar terenul pe care Tudosoiu și-a construit vila aparține chiar socrului Eugeniei Jianu – adjuncta „generalului”.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii