Web Analytics
scris joi, 04.07.2024

Tudor Pendiuc rămâne în închisoare

Judecătoria Pitești a admis pe 13 iunie propunerea de liberare condiționată în cazul lui Tudor Pendiuc, numai că procurorii DNA au contestat decizia magistraților. Între timp, dosarul s-a mutat la Tribunalul Argeș, iar astăzi a fost  programată ședința pentru a se judeca contestația. Fostul primar al Piteștiului rămâne însă în spatele gratiilor, au decis în urmă cu puțin timp judecătorii de la Tribunalul Argeș. Tudor Pendiuc va mai putea face o nouă cerere de liberare condiționată în luna decembrie.

Tudor Pendiuc rămâne în închisoare

„În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.proc.pen., admite contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ICCJ – DNA – ST PITEȘTI împotriva Sentinţei penale nr. 1082/13 Iunie 2024 pronunţate de Judecătoria Piteşti în dosarul nr.9055/280/2024, intimat fiind condamnatul PENDIUC TUDOR. Desfiinţează sentinţa contestată, iar pe fond respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului PENDIUC TUDOR. În temeiul art. 587 alin. 2 C.proc.pen., fixează termen de rediscutare la data de 02.12.2024. Definitivă. Pronunţată la data de 04.07.2024 la Tribunalul Argeş Secţia penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia condamnatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor.

Citește și: Fost procuror-șef, prins la volan cu o alcoolemie de peste 4 la mie

Fostul edil a fost condamnat la începutul lunii mai 2023, de Curtea de Apel București, la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”. Aceeași pedeapsă o au de ispășit în acest dosar și Constantin Scarlat, și Gheorghe Văsîi.

Tudor Pendiuc va împlini 70 de ani în luna august, a mai stat nouă luni după gratii pe parcursul urmăririi penale, iar în total a însumat fracţiunea corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea beneficia de liberarea condiţionată.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

A ieșit cu mașina în decor

Noaptea trecută, pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu două echipaje în cazul unui...

Ultimele articole

A ieșit cu mașina în decor

Noaptea trecută, pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu două echipaje în cazul unui...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită