Web Analytics

Troiţe şi cruci vechi din Argeş au fost expuse la Muzeul Goleşti

de | 19.09.2019 13:08 | Cultură

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a organizat sâmbătă, 14 septembrie, în parcul Muzeului Golești, o expoziție de troițe și cruci vechi și noi adunate din satele Argeșului și Muscelului, dar și din atelierele meșterilor populari Dan Gherasimescu, Ion Rodoș, Silviu Manda și Nicolae Onu. Expoziția a coincis cu „Reuniunea Fiilor, Fiicelor și Cetățenilor de Onoare ai Argeșului și Muscelului” și s-a intitulat „Crucea – meșteșug – mărturisire – mântuire”.

Oaspeții au fost întâmpinați cu struguri, iar cel mai spectaculos exponat a fost Troița veche din inima comunei Poienarii de Argeș. Înalt Prea Sfințitul Calinic Argeșeanul a vizitat expoziția coordonată de Elena Iagăr, managerul Școlii de Arte. Arhiepiscopul a apreciat inițiativa și străduința organizatorilor.
În cadrul deosebitului eveniment, au fost invitați să vorbească despre Ziua Înălțării Sfintei Cruci prof. univ. dr. Iulian Nedelcu și conf. univ. dr. Gabriela Rusu Păsărin de la Societatea de Radiodifuziune Română. De asemenea, corul femeiesc din Corbi, coordonat de prof. Simona Anghel, și un grup de tineri de la Școala Populară de Arte, coordonat de prof. Elena Sima, au susținut un program artistic.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii