Web Analytics

Trei persoane audiate în cazul amenințării cu bombă la Primăria Pitești. Tânăr reținut pentru 30 de zile

de | 28.12.2020 13:27 | Actualitate

În a doua zi de Crăciun, un bărbat a amenințat că a pus o bombă la Primăria Piteşti şi că o va arunca în aer dacă nu primeşte o sumă de bani. Polițiștii au făcut verificări și s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Au fost audiate trei persoane, iar una dintre ele a fost reținută pentru 30 de zile. Autorul șantajului riscă o pedeapsă între 2 și 7 ani. Cercetările sunt în curs.

Citește și Bărbat din Corbi reținut după ce și-a amenințat cu moartea concubina și a incendiat un autoturism

Pe 26 decembrie, polițiștii au făcut cercetări la sediul Primăriei Pitești, după ce, în jurul orei 16:30, la Poliția Locală Pitești a fost primit un apel telefonic, inițiatorul acesteia afirmând că dacă nu îi va fi virată o sumă în euro, în cont, va arunca în aer primăria. Oamenii legii au ajuns la concluzia că ar fi vorba despre Primăria Pitești, însă informația s-a dovedit a fi falsă. „Conform procedurilor specifice în astfel de situaţii, au fost efectuate verificări, fără ca aspectele sesizate să se confirme”, au informat reprezentanții poliției. Din surse oficiale am aflat că au fost audiate trei persoane la acel moment. Nu se cunoaște încă dacă numărul de persoane audiate a rămas același și acum. A doua zi, pe 27 decembrie, IPJ Argeș a transmis că un tânăr a fost prezentat în fața instanței (cel mai probabil, autorul apelului), iar Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Citește și Crimă de Crăciun, în Argeș. Bărbat înjunghiat mortal de un tânăr în vârstă de 19 ani

Ce pedeapsă riscă autorul faptei

„În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, conform art. 207 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fiind efectuate mai multe audieri de persoane”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Argeș, din 26 decembrie. Având în vedere că încadrarea este făcută pe șantaj, cu scopul obținerii de foloase patrimoniale, este prevăzută pedeapsa închisorii între 2-7 ani. 

Citește și Amenințare cu bombă! Polițiștii fac cercetări la Primăria Pitești

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” Autorul șantajului riscă o pedeapsă între 2 și 7 ani” . La cat … mai mare , merita micimanu’ !