Web Analytics

Trei dintre cei mai influenţi primari nu vin la Ignatul de la Goleşti

de | 20.12.2018 13:01 | Actualitate

# Chiar și așa, primarul Dumitru de la Albota, care este șeful A.Co.R. Argeș, spune că evenimentul merge înainte și că se vor tăia 14 porci, iar carnea va fi donată centrelor de bătrâni și caselor de copii

În această săptămână, primarii argeșeni își vor da întâlnire la Muzeul Golești. Mai exact, vineri, 21 decembrie, mai mulți porci vor fi sacrificați în incinta acestei instituții. Ignatul la Golești este organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, Filiala Argeș (A.Co.R.). Evenimentul se desfășoară de mai mulți ani, însă de trei ani are și scop caritabil. Carnea proaspăt tăiată va fi distribuită centrelor de bătrâni și caselor de copii aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. Rămâne de văzut însă câți primari se vor alătura acestui proiect. Fiindcă cel puțin trei dintre cei mai influenți, Aurel Bălășoiu de la Rociu, Bebe Ivan de la Băbana și Gheorghe Stancu de la Bascov, au anunțat că nu vor da curs invitației, așa cum au făcut-o în ceilalți ani.

Bebe Ivan: „Nu merg la Ignat. Ignatul îl serbez cu muncitorii care au lucrat la pod. Ei sunt importanți pentru mine”

L-am contactat pe primarul comunei Băbana, Bebe Ivan, care a anunțat că nu participă la evenimentul de vineri. „Nu merg la Ignat. Ignatul îl serbez cu muncitorii care au lucrat la pod. Ei sunt importanți pentru mine. În fiecare an am participat și am mers de drag și acum, tot de drag, fac cu muncitorii de aici. În al doilea rând, a zis șeful doctorilor, domnul Lupu, că nu avem voie să transportăm dintr-o comună în alta porci. Îl vom serba cu muncitorii care au lucrat la pod, au lucrat în zi de sărbătoare, de dimineața până seara. Ei n-au avut sărbători. Au făcut podul în trei luni. Le tai un porc și mănânc cu ei. Sunt 28 de muncitori. Altfel mă simt cu oamenii aceștia”.

Primarul Bălășoiu de la Rociu: ”Lăsăm și pe alții să ia primul loc”

L-am contactat telefonic și pe primarul comunei Rociu, Aurel Bălășoiu, care ne-a confirmat că nu va participa la ignatul de la Golești: „Nu sunt în localitate în ziua respectivă. Eu am fost pe primul loc în urmă cu un an. Lăsăm și pe alții să ia acest loc”.

Gheorghe Stancu: „Am o problemă pe 21. Să mai vină și alți colegi. Din 100 de primari, de obicei vin cam aceiași”

Pe de altă parte, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, ne-a comunicat faptul că în ziua în care are loc evenimentul de la Golești are o problemă de rezolvat, acesta fiind motivul pentru care nu poate să participe.
„Încă nu m-am gândit. Eu nu am lipsit în niciun an. Anul acesta am o problemă vineri, trebuie să ajung neapărat la București cu soția. Poate o să trimit pe cineva acolo, dar încă nu m-am hotărât. Anul trecut am venit nu doar cu porcul, ci și cu produse, cu cort, cu bucătar. Am o problemă pe 21. Să mai vină și alți colegi. Din 100 de primari, de obicei vin aceiași”.

Ion Dumitru: „Dacă nu vor să vină, eu nu pot să îi oblig”

„Avem vreo 14 porci anul acesta. Cred că este suficient pentru ce ne-am propus. Nu știu exact câți primari vor veni. Mie mi-au promis vreo 20. Avem nevoie de primari. Să n-ai 15 milioane să cumperi un porc, e treaba lor. Nu comentez eu că nu vin. Așa ar fi fost frumos, fiecare primar să aducă un porc sau cel puțin doi primari să aducă un porc. Eu știam că primarul de la Rociu a venit în fiecare an, și cu porc mare. Anul trecut a avut cel mai mare porc. Acum se anunță că Recea ar avea cel mai mare porc. Dacă nu vor să vină, eu nu pot să îi oblig”, ne-a spus președintele Filialei Județene Argeș a A.Co.R., primarul comunei Albota, Ion Dumitru.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii