Web Analytics
scris marți, 01.10.2024

Transporturi ilegale de lemne în Argeș. Ce sancțiuni au aplicat polițiștii

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Mălureni, care conducea o autoutilitară cu care efectua transport de material lemnos, pe DJ 703I, pe raza localității de domiciliu. Bărbatul a prezentat documente specifice de însoțire a materialului lemnos transportat, prin care justifica transportul cantității de 3,27 mc lemn de foc, de esență fag, însă din verificări a rezultat că persoana în cauză nu îndeplinise toate obligațiile legale, efectuând transportul fără a avea pornit sau în funcțiune receptorul GPS al dispozitivului mobil pe toată perioada transportului până la destinație. Ca urmare a abaterii, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice.

Transporturi ilegale de lemne în Argeș. Ce sancțiuni au aplicat polițiștii

De asemenea, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 36 de ani, din Domnești, care conducea o autoutilitară cu care efectua transport de material lemnos, pe DJ 703, pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente de însoțire sau documente care să ateste provenineța legală a materialului lemnos. Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,950 mc lemn de foc, esență molid. Ca urmare a abaterii, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

Nu în ultimul rând, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 26 de ani, din Sălătrucu, care conducea o autoutilitară, înmatriculată în alt stat, pe DJ 678A, cu care transporta material lemnos. La momentul depistării în trafic, conducătorul auto nu s-a supus semnalului de oprire, fiind depistat ulterior. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că cel în cauză transporta material lemnos fără documente de însoțire sau documente care să ateste proveniența legală. Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 4,2 mc lemn de foc, esență fag. De asemenea, din verificări a rezultat și că autoutilitara avea valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii auto, expirate. Ca urmare a abaterilor săvârșite, bărbatul a fost sancționat contravențional astfel:

-pentru abaterea de natură silvică, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat;

-pentru abaterile la regimul circulației, cu amendă în valoare de 660 de lei, precum și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, retragere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare, fiind eliberate dovezi înlocuitoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită