Web Analytics
scris sâmbătă, 05.10.2024

Transportatorii nu mai au obligația să aducă tirurile înapoi în țară la fiecare 8 săptămâni

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a dat câștig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul de Mobilitate I care a impus transportatorilor să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehicului la sediul principal din țara în care este înregistrat, a anunțat vineri Ministerul Transporturilor.  Practic, transportatorii nu mai au obligația să aducă TIR-urile înapoi în țară la fiecare două luni.

Transportatorii nu mai au obligația să aducă tirurile înapoi în țară la fiecare 8 săptămâni

Citește și: Scandal la Teqball World Series de la Budapesta: „Urâm România!”

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Afacerilor Externe salută hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene din 4 octombrie 2024 în cauza C-547/20, România împotriva Parlamentului European și a Consiliului.

Prin această hotărâre, instanța UE a dat câștig de cauză României, anulând prevederea din Pachetul Mobilitate I care a impus operatorilor de transport rutier să asigure la fiecare 8 săptămâni întoarcerea vehiculului la centrul operațional din statul membru de stabilire. Reprezentarea juridică a statului român în acest dosar a fost asigurată de Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, sprijinit de juriști ai Serviciului Contencios UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Hotărârea pronunțată astăzi este rezultatul eforturilor susținute, dar și a bunei colaborări dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Muncii și Securității Sociale și Consiliul Concurenței. Această hotărâre este definitivă. 

Citește și: Adriean Videanu și soția sa sunt „pensionarii români” prinși cu bijuterii de 650.000 euro pe aeroport

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...