Web Analytics
scris duminică, 01.01.2023

Transplant de rinichi, de Revelion

În ultima zi a anului 2022, doi bărbaţi din judeţele Vaslui şi Iaşi care sufereau de insuficienţă renală au primit şansa la o viaţă normală în urma unei recoltări de organe care a avut loc la Bucureşti. Intervenţiile au avut loc, sâmbătă seara, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi. Unul dintre cei doi beneficiari ai transplantului are 44 de ani, era cunoscut cu boală genetică polichistică şi se afla în program de dializă de la începutul anului 2022. Cel de-al doilea beneficiar, de 46 de ani, suferea de boală cronică de rinichi şi începuse şedinţele de dializă în anul 2021.

Transplant de rinichi, de Revelion

Citește și: Au închiriat o cabană pentru a petrece Revelionul, însă au rămas și fără bani, și fără petrecere

Vineri seara, în jurul orei 23,00, o echipă de medici din care au făcut parte urologii Daniel Andone şi Marius Ivănuţă s-a deplasat la Bucureşti pentru a participa la operaţia de prelevare. Rinichii au ajuns la Iaşi, ficatul a rămas la Bucureşti şi inima a ajuns în Elveţia. Sâmbătă dimineață, echipa de urologi ieşeni s-a întors la Iaşi, fiind începute pregătirile pentru intervenţiile de transplant.

Citește și: Accident în noaptea dintre ani, în Argeș. Victimă încarcerată

Cu aceste două intervenţii, numărul de transplanturi de rinichi realizate în centrul din Iaşi a ajuns la un nou record: în 2022 au fost realizate 54 de astfel de intervenţii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...