Web Analytics

Totul despre gazduirea reseller

de | 19.01.2022 13:15 | Actualitate

In spatele fiecarui website exceptional pe care navigam sau cu care interactionam exista un server care ofera resurse precum latimea de banda, CPU si spatiu de stocare pentru a-l mentine functional, fara probleme si eficient. Gazduirea web sta la baza  modului in care functioneaza site-urile web iar acest lucru este valabil mai ales in cazul gazduirii de tip reseller care le-a permis multor companii sa revinda aceste servicii.

Ce inseamna Reseller Hosting (sau Gazduire reseller)?

Sa presupunem ca ati cumparat servicii de gazduire web de la o companie de gazduire web si doriti sa  inchiriati aceste resurse altor utilizatori finali sau partilor interesate. Revindeti resursele inchiriate, cum ar fi spatiul pe disc, latimea de banda, memoria si CPU folosind propriile planuri pentru a obtine profit.

Cum puteti incepe o afacere de Reseller Hosting?

Pornirea unei afaceri de reseller hosting are multe beneficii. Un server fizic poate gazdui mai multe conturi de revanzatori (sau reselleri). Veti avea unele costuri initiale atunci cand porniti o afacere dar odata ce ati inceput sa revindeti servicii de gazduire web afacerea dvs. va continua sa creasca si puteti chiar sa obtineti un profit rezonabil din aceasta.

Mai intai, alegeti platforma serverului web. Va trebui sa va puneti in locul clientului dvs. pentru a decide ce fel de caracteristici ar dori. Dupa ce ati stabilit costul, puteti cumpara un pachet de gazduire reseller hosting care se potriveste bugetului dvs. si serveste simultan nevoilor clientilor pe care doriti sa ii atrageti.

Apoi, creati un site web care prezinta afacerea dvs. de gazduire reseller. Asigurati-va ca investiti timp si bani in aceasta etapa deoarece site-ul web este cartea de vizita a afacerii dvs.

Stabiliti pretul serviciilor. Faceti un studiu comparativ al pietei si bazati-va preturile pe acesta. Puteti oferi fie un pret mai mic, fie le puteti oferi clientilor mai multe caracteristici decat concurentii dvs. Creati diverse planuri daca clientii difera in ceea ce priveste cerintele – standard, de baza sau avansat.

Daca aveti deja un numar de clienti pentru care prestati deja anumite servicii web faceti-le cunoscut noul serviciu oferit, pe baza cerintelor acestora. Pentru a va asigura loialitatea clientilor este important sa le oferiti asistenta constanta.  Oferindu-le sprijinul de care au nevoie va veti asigura relatii pe termen lung cu acestia, fiind o metoda foarte buna de a va dezvolta  afacerea.

Reseller Gazduire Linux

In mod evident, gazduirea web este un domeniu dinamic si variat. Aveti alegeri diferite pentru cerinte diferite. In categoria Reseller, exista doua optiuni populare: Reseller Gazduire Linux si Reseller Gazduire Windows.

Desi sunt asemanatoare din multe puncte de vedere, cele doua au avantaje distincte. Fiecare sistem de operare garanteaza un timp de functionare optim – ceea ce inseamna ca site-ul dvs. web va ramane online zi si noapte.

Dar vom raspunde mai intai la intrebarea:

Ce inseamna a fi un reseller de gazduire?

Daca utilizati un serviciu de Reseller Hosting sistemul de operare este esential. Aceasta este una dintre primele decizii pe care le veti lua – Windows sau Linux. Alegerea va avea la baza tehnologiile de care aveti nevoie –  de exemplu .NET Core este o tehnologie nativa Windows.

1. Securitate

Mediul online va poate deschide calea catre probleme de securitate. Website-ul dvs. poate fi tinta unui atac  iar hackerii pot fura date valoroase, cum ar fi informatii personale si financiare. Trebuie sa intelegeti cu ce tipuri de atacuri v-ati putea confrunta si modul in care furnizorul dvs. de gazduire le va combate.

Pentru unii provideri de gazduire serviciul de gazduire reseller ofera un nivel de securitate ridicat asa ca este important sa alegeti providerul dvs. in functie de caracteristicile serviciului si securitatea oferita. Este recomandat sa apelati la un furnizor de hosting cunoscut precum www.HostX.ro si care va poate oferi tot ceea ce aveti nevoie pentru securitatea websiturilor dvs.

2. Personalizare si control

Daca doriti sa va personalizati site-ul  veti avea nevoie de un control panel care  va va ajuta sa va gestionati site-ul web. Poate ajuta la intretinerea site-ului dvs., poate gestiona spatiul pe disc si poate face copii de rezerva regulate fara asistenta unui administrator instruit.

Un panou de control bazat pe pictograme va ofera toate functiile de care aveti nevoie pentru a configura un site web. Va permite sa instalati aplicatiile dorite sau software-ul pe care il alegeti, cu doar cateva click-uri. Puteti gestiona mai multe domenii, puteti crea mai multe baze de date pentru site-ul dvs. web si puteti crea conturi de e-mail noi in scopuri comerciale.

3. Rentabilitate

Multi antreprenori   au idei de afaceri interesante. Cu toate acestea, lipsa de capital poate adesea reduce la tacere o idee grozava. Un plan de reseller gazduire poate fi insa o solutie mai economica, mai ales la inceput de drum.

4. Compatibilitate

In prezent exista milioane de website-uri online. Pentru a reusi sa va creati o nisa pe piata, trebuie sa fiti diferit si sa aveti varietate. Iar aici intra in scena aplicatiile.

Puteti oferi gazduire pentru o mare varietate de aplicatii precum WordPress, Joomla,  magazine de comert electronic si diverse alte functii. Datorita naturii sale open-source, Linux va permite sa instalati numeroase aplicatii, iar factorul sau ridicat de compatibilitate asigura ca aceste aplicatii vor functiona fara probleme.

5. Stabilitate

Serviciile de reseller hosting sunt populare datorita stabilitatii pe care le ofera clientilor finali. Atat sistemele de operare Linux cat si Windows sunt foarte stabile si rareori prezinta bug-uri care sa afecteze functionarea serviciului de gazduire.

6. Asistenta

Toate sistemele de operare, Linux sau Windows, beneficiaza de asistenta intr-o forma sau alta. Dezvoltatorii web care lucreaza cu Linux primesc un sprijin extraordinar din partea comunitatii Linux globale in timp ce Windows este sustinut de Microsoft, cel mai mare producator de software.

Dupa cum puteti vedea, beneficiile unui serviciu de gazduire reseller sunt substantiale. Companiile  la inceput de drum sau chiar si cele care functioneaza de mai mult timp pot beneficia de pe urma mediului online cu o investitie minima.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole