Web Analytics

Tot mai mulți cerșetori, în Pitești! Poliția locală a acordat 20 de amenzi

de | 10.01.2022 13:05 | Actualitate

În acest weekend, polițiștii locali au acționat atât în zona centrală a municipiului Pitești, cât și în apropierea lăcașurilor de cult, unde au depistat 22 de persoane care practicau cerșetoria. Au fost date amenzi de 3.150 de lei.

”Cerșetoria, din păcate, a devenit un fenomen des întâlnit în mai toate orașele din România și nu numai. Trebuie să conștientizăm faptul că generozitatea prin oferirea de bani persoanelor care cerșesc poate susține activitatea infracțională a unor rețele de trafic de persoane, poate încuraja absenteismul și analfabetismul, relele tratamente aplicate minorilor, persoanelor cu dizabilități sau persoanelor vârstnice, sau exploatarea persoanelor vulnerabile prin cerșetorie.

Citește și:Câmpulung. Clienții unui restaurant s-au luat la ceartă cu jandarmii, pe seama certificatului verde

Mai mult decât atât, sunt persoane care prin faptul că mimează un handicap, atrag mila cetățenilor câștigand destul de bine prin înșelătorii de acest gen. Este cazul și numitului M.C.. din Mătăsaru de 62 de ani care sub pretextul că este invalid, apela la mila trecătorilor, având și o cârjă pentru a fi mai credibil. La vederea polițiștilor locali, acesta s-a ridicat , iar după ce a primit sancțiunea contravențională, a părăsit sprinten zona. Acesta le a povestit politiștilor locali faptul că a paracticat mulți ani cerșetoria în Germania și a castigat destul de bine până când a fost depistat și trimis în România.

Acțiuni de acest fel vor continua și în perioada următoare”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

foto: ziarulargesul.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii