Web Analytics
scris marți, 15.10.2024

Top 10 atracții turistice în afara Londrei pe care nu trebuie să le ratezi

Ești în vacanță la Londra sau planifici o excursie în metropola de pe Tamisa? Dacă explorezi Marea Britanie și vrei să descoperi locuri deosebite în afara capitalei, iată un top 10 atracții turistice pe care să le incluzi în itinerarii turistice impresionante, pentru a simți pe deplin farmecul naturii și valoarea tradițiilor englezești: 

Top 10 atracții turistice în afara Londrei pe care nu trebuie să le ratezi

Stonehenge (Wiltshire)

Unul dintre cele mai faimoase și misterioase monumente preistorice din lume, Stonehenge este o structură antică din pietre masive, construită acum mai bine de 5.000 de ani. Istoria și misterele legate de scopul acestui sit atrag turiști din toată lumea. Te pasionează și pe tine tainele străvechi și vrei să admiri strălucirea lunii pe monoliții stranii? Rezervă-ți un zbor din București către Londra și vino la Stonehenge, pentru spectacolul naturii!

Castelul Windsor (Berkshire)

Reședință regală de peste 900 de ani, Castelul Windsor este cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume. Aici poți vizita Capela St. George, Palatul Regal și poți asista la schimbarea gărzii. Vei afla detalii fascinante despre regalitatea britanică, într-un decor faimos, ca în serialele tale preferate…The Crown este unul dintre ele. 

Bath (Somerset)

Cunoscut pentru băile sale romane bine conservate, Bath este un loc fascinant pentru iubitorii de istorie și arhitectură. Clădirile georgiene, cum ar fi Royal Crescent, fac din acest oraș o destinație turistică din Anglia cu o atmosferă unică. Izvoarele termale naturale reprezintă un motiv în plus să vizitezi Bath în timpul vacanței tale la Londra. 

Oxford (Oxfordshire)

Vino la întâlnire cu istoria! Vei simți emoție și uimire, descoperind arhitectura splendidă și atmosfera atemporală de la Oxford. Una dintre cele mai vechi universități din lume este găzduită de acest oraș unic, unde clădirile impunătoare și bibliotecile impresionante sunt completate de străzi pitorești, pline de forfota tinereții. 

Cambridge (Cambridgeshire)

Rival tradițional al Oxfordului, Cambridge oferă un peisaj universitar superb, cu colegii vechi de sute de ani. Călătoriile cu barca pe râul Cam sunt o activitate preferată a turiștilor. Oferă-ți o zi relaxantă și o lecție de istorie britanică, vizitând Cambridge, locul unde au studiat Sir Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking și multe alte personalități. 

Castelul Dover și Stâncile Albe de la Dover (Kent)

Castelul Dover este unul dintre cele mai mari și importante castele din Anglia, oferind o priveliște fantastică asupra Canalului Mânecii. Stâncile Albe de la Dover sunt un simbol natural al coastei britanice. De aici provine și numele Albion, prin latinescul „albus” sau celticul „alp”. 

Cotswolds

Această regiune rurală pitorească este cunoscută pentru satele sale din piatră aurie și peisajele colinare superbe. Cotswolds este un loc ideal pentru drumeții, plimbări prin natură și explorarea micilor comunități tradiționale. Vei descoperi aici deliciile gastronomiei englezești, mai ales plăcintele cu carne și vânat, tartele cu mere și condimente.

Insula Wight

Situată în sudul Angliei, Insula Wight este renumită pentru plajele sale sălbatice, grădinile luxuriante și peisajele spectaculoase de coastă. Atracțiile turistice pe care să le incluzi în itineriarul tău pe țărmurile englezești sunt Castelul Carisbrooke și reședința Osborne House, fostul refugiu al reginei Victoria.

Canterbury (Kent)

Orașul Canterbury este cunoscut pentru catedrala impresionantă, una dintre cele mai vechi și importante clădiri religioase din Anglia. Aici a fost asasinat arhiepiscopul Thomas Becket în 1170, eveniment care a transformat catedrala într-un loc de pelerinaj. Vei recunoaște locurile pe care le-ai admirat în filme și seriale de epocă, marca BBC. 

Parcul Național Lake District

Aventura ta englezească trebuie să cuprindă și Parcul Național Lake District! Vei descoperi aici un paradis pentru drumeții, trasee montane spectaculoase, munți pitorești, lacuri cristaline și sate idilice, surse de inspirație pentru scriitori și poeți precum William Wordsworth, Samuel Coleridge, Thomas de Quincey sau John Ruskin.

Inspiră-te din sugestiile prezentate și rezervă din timp biletele de călătorie către Londra. Organizează excursii în împrejurimi, ca să te bucuri pe deplin de frumusețile meleagurilor britanice! 

Citește și: Granturi pentru fermierii afectați de secetă! Încep înscrierile la nivel local 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...