Web Analytics
scris joi, 29.10.2020

Toate tezele de doctorat de la Academia de Poliţie vor fi verificate

Ministrul Educaţiei a anunţat, miercuri, că a solicitat Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) verificarea tuturor celor aproape 800 de teze de doctorat realizate la nivelul acestei şcoli.

Toate tezele de doctorat de la Academia de Poliţie vor fi verificate

Monica Anisie vrea să vadă dacă mai există plagiate. În primă etapă, se vor analiza tezele cadrelor didactice ale instituției de învățământ superior.

Recent, a fost retrasă acreditarea Şcolii Doctorale a Academiei de Poliţie.

Instituția s-a aflat în centrul mai multor anchete jurnalistice, care au arătat că plagiatul este un fenomen acolo.

”Am decis monitorizarea Academiei de Poliţie, trebuie să vedem din perspectiva noastră ce se întâmplă în cadrul acestei instituţii. Am solicitat la CNATCDU să verifice toate tezele de doctorat realizate la academia de Poliţie, vorbim despre acele peste 800 de teze de doctorat realizate în cadrul Academiei de Poliţie, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV.

Ministrul a catalogat decizia de retragere a acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie de drept una ”istorică”.

”Nu a fost foarte uşor, dar decizia este una care arată că în educaţie trebuie să existe integritate”, a susținut Monica Anisie.

Întrebată ce se întâmplă cu acei deţinători de titluri de doctor care au beneficiat de funcţii sau sporuri de pe urma acestor titluri, șefa Educaţiei a răspuns că ”trebuie să se ia toate măsurile legale care se impun, odată ce a fost declarată teza ca fiind plagiată, trebuie luată şi măsura administrativă”.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită