Titi ”Mână Largă” a dat gradaţii de merit la 18 secretare şi 13 contabili

de | 10.06.2015 21:21 | Dezvăluiri

# ”Generalul” Tudosoiu a cadorisit cu gradație de merit până și educatoarea care a făcut greva foamei în 2014 # Inspectorul general școlar a dorit astfel să-i închidă gura Mărioarei Zamfir, educatoarea din Piteşti care a intrat în refuz de hrană după o altercaţie cu directoarea Grădiniţei nr. 2 și după ce a dezvăluit mai multe acte de corupție  # ”Generalul” Titi Tudosoiu nu i-a uitat nici pe inspectorii şcolari agreați, nu mai puțin de nouă dintre aceștia fiind plasați pe lista cu compensații financiare

În acest an, Inspectoratul Şcolar Argeş a reluat, după o pauză de un an, procedura de acordare a gradaţiilor de merit, un spor salarial de 25% atribuit pe o perioadă de cinci ani profesorilor merituoşi. Recent, 329 de dascăli din tot judeţul au fost recompensaţi cu gradaţii de merit, însă acordarea sporului salarial s-a făcut pe aceleaşi principii ca şi în anii trecuţi. ISJ Argeş şi-a tras din nou partea leului, premiindu-şi cu gradaţii de merit inspectorii şcolari de specialitate. Surprinzătoare pe lista gradaţiilor este, în schimb, prezenţa Mărioarei Zamfir, educatoarea din Piteşti care în toamna anului trecut a intrat în greva foamei chiar la locul de muncă, după ce directoarea unităţii i-a adus acuzaţia că ar fi recalcitrantă cu copiii.

Pauză în 2014, după denunțurile la DNA din 2013

După scandalul din 2013, când lista beneficiarilor gradaţiei aprobată de fostul ”general” liberal Florin Gardin a fost contestată inclusiv la DNA Piteşti de către cadrele didactice nemulţumite de rezultatele concursului, ”generalul” Tudosoiu a decis să ia o pauză de un an la acordarea sporului salarial. Pe de o parte şi din cauza faptului că perioada de acordare a sporului de 25% se mărise cu un an şi niciun cadru didactic nu urma să iasă din plata gradaţiei în 2014, deşi se pare că ar mai fi existat 41 de gradaţii neatribuite de liberalul Gardin în anul anterior. Totuşi, ca să nu încaiere profesorii din judeţ pe 41 de amărâte de gradaţii – care, între noi fie vorba, de-abia le-ar fi ajuns inspectorilor şi directorilor de şcoli – ”generalul” Tudosoiu nu a mai organizat în 2014 concursul gradaţiilor de merit.

2015 recuperează din plin: secretarele şcolilor, în topul gradaţiilor de merit

Reluat în acest an, concursul gradaţiilor a stârnit interesul a 450 de persoane, atât cadre didactice, cât şi personal auxiliar din şcolile argeşene, care şi-au depus dosarele la concurs. Din cei 450 de candidaţi, doar 329 au obţinut sporul salarial de 25%. Cele mai multe gradaţii, 48 la număr, s-au acordat la învăţători. Pe locul doi s-a clasat disciplina limba şi literatura română, cu 27 de gradaţii, apoi educatoarele, cu 26 de gradaţii. Cele mai puţine gradaţii s-au acordat la limba germană, respectiv o gradaţie, urmată de arte plastice şi ştiinţe socio-umane, domenii unde s-au dat câte două gradaţii de merit. Ca o noutate, în acest an, Ministerul Educaţiei a aprobat acordarea gradaţiilor de merit şi personalului didactic auxiliar din şcoli. La acest capitol, cele mai multe gradaţii au fost atribuite secretarelor instituţiilor de învăţământ (18 gradaţii), în timp ce contabilii au primit 13 gradaţii, analist programatori – 7 gradaţii, bibliotecari – 6 gradaţii, administratori de patrimoniu – 3 gradaţii, laboranţi – 3 gradaţii, asistenţi sociali/mediatori şcolari – 2 gradaţii, maiştri instructori – 2 gradaţii, pedagog şcolar – o gradaţie.

Nouă inspectori şcolari au primit sporuri salariale

Şi Inspectoratul Şcolar Argeş şi-a adjudecat 9 gradaţii de merit, care au fost acordate inspectorilor şcolari de specialitate. Spre exemplu, din cele două gradaţii de merit de la educaţie plastică, una i-a revenit inspectoarei de la arte, Nicoleta Barbu. La informatică, una din cele 13 gradaţii a primit-o inspectorul Daniel Vorovenci. La învăţători a primit sporul salarial inspectorul Petre Livezeanu, de la învăţământ special şi minorităţi, acesta fiind şi învăţător la Şcoala Ţiţeşti. La istorie, una din cele 10 gradaţii i-a fost acordată inspectoarei de la Perfecţionare, Alice Roaită, iar la limba franceză, una din cele 7 gradaţii i-a revenit Daianei Toboiu, inspector pentru limbi moderne şi purtător de cuvânt al ISJ Argeş. La ştiinţe socio-umane, a primit gradaţie şi Eugenia Jianu, inspectoarea de istorie. Şi personalului de conducere, îndrumare şi control i s-au acordat 24 de gradaţii. Printre beneficiari îi găsim însă, pe lângă directorii câtorva unităţi de învăţământ din Argeş, tot pe inspectorii şcolari de specialitate, în speţă Alin Vlad, inspectorul pentru educaţie fizică, Cornelia Zibileanu – inspectoarea de geografie/biologie şi inspectorul Dragoş Vrânceanu de la Managementul resurselor umane.
Dar şi foştii inspectori şcolari de pe vremea guvernării USL au fost premiaţi laolaltă cu actualii. La Istorie, spre exemplu, o gradaţie de merit i-a revenit fostului inspector de istorie şi ştiinţe socio-umane de pe vremea liberalilor, Paul Didiţă, iar la limba engleză a primit gradaţie fostul inspector de limbi moderne din echipa lui Gardin, Mihai Blaga.

Educatoarea Zamfir – de la greva foamei și comportament necorespunzător la clasă în 2014, la gradație de merit în 2015

Parcurgând lista beneficiarilor gradaţiei de merit, un alt amănunt ne-a atras atenţia: prezenţa pe listă a Mărioarei Zamfir, educatoarea din Piteşti care a făcut greva foamei, pe 1 octombrie anul trecut, generând un scandal monstru la Grădiniţa nr. 2, relatat şi de presa naţională. Mărioara Zamfir a decis să intre în greva foamei, după ce directoarea grădiniţei, Valeria Voiculescu, a atenţionat-o de faţă cu celelalte cadre didactice că a primit plângeri din partea părinţilor că ar fi recalcitrantă cu copiii. În replică, educatoarea a semnalat grave nereguli la Grădiniţa nr. 2, susţinând că la opţionalele la care participă preşcolarii profesorii nu eliberează chitanţe pentru banii încasaţi şi că directoarea le obligă pe educatoare să strângă pe tabele sumele de bani de la părinţi destinate opţionalelor, în locul Asociaţiei de părinţi. Probabil Inspectoratul Şcolar Argeş a strecurat-o pe educatoarea Zamfir pe lista gradaţiilor şi pentru a-i închide gura, căci altfel nu ne putem explica atitudinea ”generalului” Dumitru Tudosoiu de a ”premia” un cadru didactic care în urmă cu câteva luni era acuzat că ar avea un comportament necorespunzător la clasă.

Adjunctul Biriboiu a semnat lista beneficiarilor gradaţiei, cu câteva zile înainte de a fi înlocuit

În acest an, preşedintele comisiei de concurs pentru acordarea gradaţiilor de merit a fost Constantin Biriboiu, cel care a ocupat postul de inspector general adjunct până vineri, 5 iunie a.c. Biriboiu a semnat lista beneficiarilor gradaţiei pe 27 mai a.c, deci chiar cu câteva zile înainte de a fi expulzat de la conducerea Inspectoratului Şcolar Argeş. Iar dacă lucrurile vor merge iarăşi prost, ca la sesiunea gradaţiilor din 2013 şi nemulţumiţii care nu au luat sporul salarial vor face din nou plângeri la DNA Piteşti, e uşor de ghicit cine va da declaraţii în faţa procurorilor anticorupţie.
Material realizat de Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii