Web Analytics

Ţineţi minte, argeşeni! Olguţa începe drumul expres Craiova-Piteşti, parlamentarii de Argeş nu fac nimic pentru autostrada Piteşti-Sibiu

de | 6.12.2018 13:01 | Economie

Fost ministru al Muncii, Olguța Vasilescu s-a bătut cu succes ca să înceapă lucrările la drumul expres Craiova-Pitești. Dovada? Directorul general al CNAIR SA, Narcis Neaga, a semnat luni, 3 decembrie, la Craiova, primele 3 contracte pentru proiectarea şi execuţia a 3 loturi ale drumului expres Craiova – Piteşti. Tronsonul 1 (17,7 km) se întinde între km 0+000 și km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita județelor Dolj cu Olt. Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, se întinde între km 17+700 și km 57+550 și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Lotul 1 (18,5 km) – varianta de ocolire Balş – se întinde între km 17+700 şi km 36+200. Lotul 2 (21,35 km) – varianta de ocolire Slatina – se întinde între km 36+200 şi km 57+550. Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3,77 miliarde de lei, fără TVA, și va fi finanțat din POIM 2014-2020. Drumul expres Craiova – Pitești va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de sud-vest a României la Coridorul IV Pan European.
Iar dacă Olguța Vasilescu este un exemplu lăudabil de implicare pentru realizarea unei lucrări foarte importante pentru regiunea din care provine, nu același lucru se poate spune despre parlamentarii PSD de Argeș, cei al căror guvern se află la putere și care nu au făcut absolut nimic pentru începerea lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu. Și asta pentru că interpelările scrise și prozaice trimise la Ministerul Transporturilor, de care n-a ținut niciun ministru cont, nu pot fi în niciun caz considerate demersuri concrete.

Replică dură dinspre Sindicatul Dacia: „Parlamentarii de Argeș, în special cei ai Puterii, nu sunt buni de nimic”

Referitor la semnarea celor trei contracte privind drumul expres Craiova-Pitești şi la faptul că autostrada Pitești-Sibiu bate pasul pe loc, Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia a declarat pentru Jurnalul de Argeș: „Este foarte necesar și acel drum, e un semn bun că se face și ne dă și nouă speranța că se va face și Pitești-Sibiu. Pentru Dacia în sine, drumul Craiova-Pitești nu are nicio utilitate, dar pentru România are o utilitate enormă și e bine că se fac drumuri. Noi, cei de la Dacia, ne-am dori o discuție mai dură cu parlamentarii de Argeș referitor la autostrada Pitești-Sibiu, mai ales că se apropie niște alegeri. Partea proastă și tristă este că nu avem cu cine sta de vorbă pentru că, așa cum am mai spus, parlamentarii de Argeș în general, cei ai Puterii, în special, nu sunt buni de nimic”.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii