Web Analytics

Tinerii fermieri din Diaspora se pot înscrie în programul „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

de | 19.01.2021 09:28 | Actualitate, Bani europeni

Începând cu 4 ianuarie 2021, tinerii fermieri din afara ţării se pot înscrie în programul „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”.

Aceştia vor putea accesa programul numai dacă vor demara o afacere în ţară şi îşi vor stabili domiciliul în România. Programul pune la dispoziţie sume cuprinse între 40.000 şi 50.000 de euro. Potrivit AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), fermierii români cu vârsta de până în 41 de ani, aflaţi în prezent în afara ţării, pot accesa fonduri pentru demararea unei afaceri în agricultură începând cu data de 4 ianuarie 2021 şi până pe 4 mai 2021.

CITEȘTE ȘI…SONDAJ CURS – Încrederea românilor în instituţii: Biserica – în continuare pe primul loc

Cererile se pot depune pe site-ul AFIR. Programul pentru fermierii din afara ţării beneficiază de un buget propriu de 20.000.000 de euro. De asemenea, fermierii trebuie să aibă domiciliul stabil în aceeaşi localitate unde este înregistrată exploataţia agricolă şi, la fel, trebuie să deţină sediul social sau locul de muncă în aceeaşi localitate în cazul în care beneficiarul este salariat.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Eu cred că este o glumă. Poti numi ,,tânăr fermier,, pe cine? Că majoritatea lucrează fără cunoștințe dobândite și certificate prin diplome.
    Cum să dai până la 50.000 de euro cuiva care nu stie ce inseamna aceasta meserie?
    În străinătate așa zisul tânăr fermier român face ce i se spune dar nu are habar de întregul proces.
    Hai sa lăsăm bâza asta si sa oferim banii doar profesioniștilor, cu educație, experiență de ani in domeniu.
    Astfel banii vor fi sursă doar de compromis.
    Eu daca as vrea să mă apuc de așa ceva, suma este mică.