Web Analytics

Tinerii fermieri din Argeş pot primi între 40.000 şi 50.000 de euro de la Ministerul Agriculturii

de | 6.02.2020 13:20 | Economie

Ministerul Agriculturii se pregătește să lanseze la sfârșitul lunii aprilie sesiunea de depunere proiecte pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri din România. Sunt peste 42 de milioane de euro alocate doar pentru tinerii fermieri. Proiectele se vor depune la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Conform estimărilor, de acest program ar putea beneficia minimum 100 de tineri fermieri din Argeș.
Sunt eligibili doar tinerii fermieri, cu vârsta de până la 40 de ani, care depun o cerere de finanțare într-un interval de cel mult doi ani de la data preluării unei exploatații agricole și care dețin competențe și calificări profesionale în domeniul în care proiectul se va implementa și care se stabilește pentru prima dată într-o exploatație agricolă ca șef al respectivei exploatații. Instalarea pentru prima dată la conducerea unei exploatații agricole poate fi realizată atât prin înființarea unei ferme, cât și prin achiziția uneia existente. Pentru cultură mare, grâu, porumb și floarea-soarelui, suprafața minimă necesară pentru încasarea ajutorului financiar este de cel puțin 20 de hectare.
În funcție de dimensiunea economică a exploatației agricole, tinerii fermieri pot primi ajutoare nerambursabile cuprinse între 40.000 și 50.000 de euro.
Prima tranșă este de 75% din valoarea totală, în funcție de dimensiunea economică a exploatației agricole, și se achită la momentul semnării contractului de finanțare.
Tranșa finală de 25% se va achita după implementarea planului de afaceri, dar nu mai târziu de trei ani, sau cinci ani în cazul exploatațiilor pomicole, de la semnarea contractului de finanțare.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. … Usor este sa strici, mai greu este sa repari ! Ungurii, dragii nostri dusmani/prieteni, nu facura ce facuram noi ; fura mai destupati la minte !