Web Analytics
scris duminică, 20.10.2024

Tineri blocați pe munte. Acțiunea de salvare a durat 12 ore

Acțiune de salvare extrem de dificilă desfășurată de jandarmii montani argeșeni împreună cu Salvamont Argeș

Tineri blocați pe munte. Acțiunea de salvare a durat 12 ore

Aproximativ 12 ore pe timp de noapte, cu suplimentare de efective, a durat intervenția jandarmilor montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr pentru salvarea și coborârea unui grup de turiști blocați în zona Padina Lăncii.

Citește și Focul a cuprins două locuințe din Boțești. Pompierii s-au luptat peste două ore cu flăcările

Apelul la 112 a venit puțin după ora 18 și anunța că un grup de 3 tineri se află blocați pe un traseu montan într-o zonă nemarcată și nu mai pot înainta.
Doi jandarmi montani împreună cu 2 lucrători de la Salvamont Argeș au început urcarea spre tineri, însă, când au ajuns au constatat că una dintre persoane are glezna luxată, neputându-se deplasa. O altă echipă de jandarmi montani și salvamontiști a fost direcționată în miez de noapte pentru a o coborî pe tânără cu o targă.
Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 6 dimineața, toate cele trei persoane fiind coborâte în siguranță.

Având în vedere situațiile tot mai des întalnite în care persoane fără experiență sau fără echipament adecvat aleg să meargă pe trasee montane, jandarmii montani argeșeni atrag atenția asupra respectării următoarelor reguli:

  • purtarea de echipament corespunzător drumețiilor;
  • informarea asupra stării vremii;
  • alegerea doar a traseelor marcate.

De asemenea, în caz de urgență, solicitați imediat sprijinul patrulelor de jandarmerie fie direct, fie apelând numărul unic de urgenţă 112.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...