Web Analytics

Ţil Popescu, condamnat în primă instanţă! Doi ani de închisoare cu executare pentru patronul muscelean de la Ciobănaşul

de | 10.03.2016 18:38 | Dezvăluiri

Trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul avocatului Cocaină, omul de afaceri muscelean Constantin „Ţil” Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa pe 2 martie 2016, iar hotărârea primei instanţe poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.
Binecunoscut nu numai în Muscel, ci şi în ţară, Constantin Popescu a dat de belea în luna mai a anului 2014, atunci când procurorii DNA au dispus împotriva sa punerea în mişcare a acţiunii penale pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. „Ţil” Popescu a fost reţinut atunci pentru 24 de ore, iar ulterior a fost judecat sub control judiciar. Totul i s-a tras de la relaţia cu avocatul argeşean Aurică Cocaină, acesta fiind acuzat că a pretins interlopului Vlad Costel „Ţaganu” 50.000 de euro pentru a-i favoriza punerea în libertate. Procesul a început în toamna lui 2014, la Curtea de Apel Piteşti, fiind apoi preluat de Curtea de Apel Bucureşti. Între timp, după mai multe cereri respinse, în noiembrie 2015 „Ţil” Popescu a scăpat de povara controlului judiciar, fiind judecat fără a-i fi afectată libertatea de vreo măsură de siguranţă impusă de instanţă.
Constantin Popescu a primit doi ani de închisoare pentru complicitate, executarea pedepsei nefiind suspendată. În plus, i s-a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Atacarea hotărârii judecătoreşti prin intermediul apelului va face ca executarea pedepsei să nu poată fi pusă în aplicare, condamnarea intervenind doar în primă instanţă.
Recunoscut ca fiind un om de afaceri influent, Constantin „Ţil” Popescu este patronul Restaurantului „Ciobănaşu” din Câmpulung, dar are şi calitatea de acţionar la societatea care deţine Hotelul „Muntenia” din Piteşti.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii