Web Analytics

„Ţil” Popescu – băgat în arestul poliţiei chiar în ziua în care organiza meciul omagial pentru Dobrin

de | 26.07.2017 20:12 | Dezvăluiri

10 01# Patronul de la „Ciobănașu” a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență în dosarul de corupție al avocatului Aurică Cocaină
De la „Meciul lui Dobrin”, eveniment de excepţie în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung, a lipsit una dintre persoanele cu influenţă atât în organizarea partidei cu vedete, cât şi în viaţa „Prinţului din Trivale”. Chiar în dimineaţa zilei de vineri, 21 iulie, ziua cu meciul, acea persoană a fost preluată de poliţişti şi dusă la Penitenciarul Colibaşi, având de ispăşit o pedeapsă de doi ani de închisoare. Este vorba de cunoscutul om de afaceri muscelean Constantin „Ţil” Popescu, patronul restaurantului Ciobănașul din Câmpulung Muscel.

Binecunoscutul muscelean a intrat în atenţia anchetatorilor în anul 2014, din cauza relaţiei sale cu avocatul argeşean Aurică Cocaină. Ambii au fost anchetaţi de DNA şi ulterior trimişi în judecată fiind suspectaţi de implicare într-un caz de trafic de influenţă. Cei doi au fost acuzaţi că ar fi intermediat transmiterea unei sume de 50.000 de euro către un magistrat al Tribunalului Argeş în scopul eliberării lui Costel Vlad, zis „Ţaganu”, un interlop care a dat mai multe spargeri la case de schimb valutar şi firme din mai multe judeţe. O parte a banilor daţi de „Ţaganu” proveneau de la un împrumut luat de interlop de la Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, acesta din urmă fiind cel care l-a denunţat pe „Ţil” Popescu la DNA.
Procesul a durat aproape trei ani, cu acuzaţii în libertate, după doar câte o zi de reţinere preventivă. Cauza a fost mutată de la Curtea de Apel Piteşti la instanţa similară din Bucureşti, iar în martie 2016 a fost dată sentinţa: Cocaină, patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, iar Popescu, doi ani de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, ambele pedepse fiind executorii. Însă hotărârea nu era definitivă, aşa că s-a ajuns la apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Sentinţa a picat săptămâna trecută, miercuri, pe 19 iulie: Cocaină, tot patru ani, dar executarea pedepsei a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de şase ani, Popescu, tot doi ani, şi tot cu executare.
Fără a ridica vreo excepţie sau a găsi circumstanţe, verdictul este surprinzător, în condiţiile în care principalul autor al faptei a rămas liber, iar cel care i-a fost „ajutor” în săvârşirea infracţiunii a ajuns după gratii.

Țil Popescu era nașul lui Dobrin

Omul de afaceri Constantin „Ţil” Popescu este un personaj notoriu în judeţ, îndeosebi în Câmpulung Muscel, recunoscut ca patron al Restaurantului „Ciobănaşu”, una dintre locaţiile renumite la nivel naţional. A fost implicat şi în conducerea echipei de fotbal ARO Câmpulung şi are foarte multe cunoştinţe printre românii celebri, cu unii aflându-se în relaţii foarte apropiate. Tocmai de aceea, i s-a simţit lipsa la manifestările de sărbătoare derulate săptămâna trecută în Câmpulung.
În urmă cu zece zile, în duminica din 16 iulie, „Ţil” Popescu a fost prezent la „Ciobănaşu”, acolo unde a fost prezentat evenimentul „Meciul lui Dobrin” chiar de către promotorul acestuia, Adrian Troscenco. Fiind vorba de Dobrin, şi Constantin Popescu a fost implicat în organizare şi atragerea vedetelor, cunoscut fiind faptul că musceleanul a fost naşul marelui fotbalist. De fapt, în 1997, la împlinirea vârstei de 50 de ani, Nicolae Dobrin a fost sărbătorit cu fast la „Ciobănaşu”, fiind realizată atunci şi o emisiune la TVR dedicată evenimentului aniversar. Încarcerat în dimineaţa zilei de vineri, la două zile după sentinţă şi după ce voise să se predea imediat pentru a fi dus la penitenciar, Constantin Popescu a lipsit de la meciul dedicat prietenului său, Gicu Dobrin. Şi poate că cel mai mult i-a simţit lipsa chiar doamna Gica, soţia „Prinţului din Trivale”, mai ales că în urmă cu doi ani, la Gala Fotbalului Muscelean, ea a fost nedezlipită de lângă „Ţil” Popescu.
Lipsa omului de afaceri a fost resimţită şi la festivitatea oficială a Zilelor Câmpulungului, desfăşurată tot la Restaurantul „Cibănaşu” din cadrul Complexului Panoramic, acolo unde, an de an, Constantin Popescu stătea discret, deoparte, şi se asigura că totul decurge ca un eveniment impecabil.
Având în vedere că are peste 60 de ani, „Ţil” Popescu poate fi eliberat condiţionat după executarea unei treimi din pedeapsă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole