Web Analytics
scris luni, 13.02.2023

Tichetul de sportiv, amânat: cei 150 de lei lunar se vor da abia din 2024

Sportivii de performanță, adică copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat pentru participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale, vor fi eligibili să primească lunar un ajutor financiar prin intermediul tichetelor de sportiv. Aceste tichete ar fi trebuit să înceapă să fie emise începând cu 2023, însă acest lucru nu va mai avea loc, iar măsura a fost amânată pentru anul 2024.

Tichetul de sportiv, amânat: cei 150 de lei lunar se vor da abia din 2024

Citește și: ITM Argeș: Angajatorii au obligația legală de a cerceta accidentele ușoare

Cu această măsură, guvernul își propune să susțină tinerii talentați și să-i ajute să-și continue evoluția în sport, fără a fi nevoiți să renunțe la pasiunea lor din cauza costurilor ridicate. De asemenea, această inițiativă va contribui la dezvoltarea sportului de performanță în România și la formarea de noi talente.  Inițiatorii acestei măsuri speră că, cel puțin parțial, suma de 150 de lei oferită lunar tinerilor legitimați la cluburi sportive din întreaga țară va reuși să amelioreze situația acestora.

Citește și: Percheziții în Argeș și alte județe din țară pentru destructurarea unei grupări de traficanți de migranți

Banii oferiți de către stat nu pot fi folosiți liber, ci au fost stabilite anumite cheltuieli eligibile legate de activitatea sportivă. Tinerii sportivi vor primi lunar vouchere în valoare de 150 de lei, care pot fi utilizate numai pentru: achiziționarea de articole sportive și echipamente sportive specifice disciplinei practicate; transportul sportivilor între localitățile din țara noastră; achiziționarea de suplimente nutritive; recuperare medicală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...