Web Analytics

Tichete de vacanță pentru angajații din mediul privat

de | 19.07.2021 15:05 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a demarat o campanie de informare prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă salariaţilor.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia Generală Turism, încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă. Voucherele de vacanţă, acordate atât personalului din sectorul public, cât şi celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic şi social”, se arată în comunicat.

Potrivit ministerului, voucherele de vacanţă sunt soluţia optimă pentru a susţine refacerea capacităţii de muncă a întregii echipe. În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe ţară.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Se pun în vânzare biletele pentru Festivalul “George Enescu” 2021

 

 

 

 

Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear. Printre avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanţă se numără 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.380 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanţă sunt, de asemenea, scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii