Web Analytics
scris vineri, 13.10.2023

Tichete de 500 de lei pentru elevi. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a accesa banii

Guvernul dă tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine fiecărui copil dintr-o familie cu venituri mici. Peste 400.000 de copii care merg la şcoală sau grădiniţă urmează să primească banii, a anunţat premierul. Tichetele vor fi împărţite anual, timp de patru ani. Banii vin din fonduri europene, iar costurile se ridică la 120 de milioane de euro.

Tichete de 500 de lei pentru elevi. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a accesa banii

Citește și: Prețul benzinei a scăzut sub 7 lei litrul


„Acordăm, astăzi (joi – n.red.) prin Ordonanță de Urgență tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale”, anunță Marcel Ciolacu. El arată că sunt peste 400 de mii de copii care vor beneficia de sprijin pentru achiziționarea de rechizite și haine. De asemenea, Ciolacu precizează că tichetele vor fi primite anual, timp de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024, iar finanțarea, care va fi de 120 milioane euro, este asigurată integral din fonduri europene.

Citește și: Un judecător CCR ar fi luat mai multe spăgi, printre care și una de un milion de euro


Vor putea beneficia de ajutorul de 500 de lei pentru rechizite, conform proiectului de OUG: preşcolarii înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile, în luna iulie a fiecărui an, pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate, adică cei din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei (indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat); copiii înscrişi în învăţământul de stat (primar și gimnazial) care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (valoarea salariului minim brut pe ţară este acum de 3.300 de lei/ lună).
Pentru a putea primi ajutorul de la stat, părinții (inclusiv cei singuri) sau reprezentanții legali ai copiilor ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate amintite vor trebui să depună la unitatea de învățământ o cerere de acordare a tichetului social pe suport electronic, din care să reiasă componența familiei, în termen de 45 zile calendaristice de la începutul cursurilor din anul școlar 2023-2024 (adică până pe 26 octombrie 2023) și 25 de zile calendaristice pentru anii școlari aferenți perioadei 2024-2027.

Citește și: Consilierul Dănuț Dinu a cerut demisia șefului Poliției Locale Pitești

Ulterior, după ce se confirmă eligibilitatea elevilor și datele de identificare ale lor, dar și cele ale părinților, grădinițele și școlile vor distribui cardurile, împreună cu informațiile necesare privind lista magazinelor din zona unde aceștia își au domiciliul sau reședința de unde se pot cumpăra rechizitele și hainele pentru cei mici. Cardurile pe care se va vira ajutorul de 500 de lei nu permit retragerea de numerar sau preschimbarea în numerar și pot fi utilizate doar pe teritoriul României.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită