Tic-tac, tic-pac… În arestul IPJ Argeş rulează thrillerul „În pixul lui George Hoţu”

de | 11.03.2015 17:09 | Dezvăluiri

Arestarea afaceristului George Dumitrescu, zis George Hoțu, patronul firmei Amfora, e pe cale să producă dislocări masive la nivelul mafiei transpartinice din județul Argeș. Înșurubat bine la ugerul banului public, cel supranumit Hoțu n-a discriminat nici un partid, decartând la greu către toate, fie că se numesc PSD, PDL sau PNL. Deviza a fost „Adă-mi și na!” și la adăpostul ei a mituit Hoțu, pe bandă rulantă, nume sonore ale vieții publice din Argeș. Astfel, pe carnetul de bal al lui Georgică se regăsesc comisari șefi din poliția județeană, dar și din SIPI, directori și șefi de servicii din Finanțele Publice, comisari cu expertiză din Garda Financiară și de la Mediu, directori de deconcentrate cu atribuții în domeniul rutier și de la ape, primari cât să sparie gândul, vorba cronicarului, șefi de serviciu din Consiliul Județean, dar și parlamentari. Cert e că ștăbimea județului are insomnii de când Hoțu a fost arestat și aruncat în temnița numită arestul IPJ Argeș. Foarte mulți dintre cei care au păpat, alături de el, milioane de euro din banul public al argeșenilor, tremură la gîndul că e doar o chestiune de timp până ce vor fi dați în primire. Din informațiile noastre, în arestul IPJ Argeș  rulează deja thrillerul „În pixul lui George Hoțu”.

Câțiva primari de pe „Lista lui Hoțu”

1. Nu mai e pentru nimeni un secret că bugetul comunei Bradu, la butoanele căruia s-a aflat gloriosul primar Florin Frătică, s-a scurs în proporție de peste 80% în conturile firmei lui Hoțu. Patronul de la Amfora făcea de toate în Bradu: băga gaze, introducea apă, tăia iarbă, ventila aerul, parfuma WC-urile, monta borduri, asfalta străzi, etc. Catering pentru edilul Frătică și camarila lui nu știm dacă avea Hoțu în oferta de servicii că, în rest, presta de toate.
2. Comunei Bradu i-a călcat vârtos pe urme comuna Mărăcineni, al cărei buget a fost sechestrat și el, în procent semnificativ, de afaceristul Hoțu. La Mărăcineni, primar formal este Nicolae Dascălu, iar informal cumnatul acestuia, controversatul Stelică Crăciun, legat ombilical în afaceri de George Hoțu. Pe 17 februarie, atunci când patronul de la Amfora a fost reținut pentru o evaziune de 2 milioane euro, în același dosar în care este cercetat Hoțu s-au derulat percheziții și la locuința din Micești a bunului său tovarăș, Stelică Crăciun. Numai că, surpriză, Stelică a zbughit-o de acasă pe la cinci dimineața după ce a fost avertizat de prietenii din poliție, dovadă și scandalul monstru iscat ulterior pe holurile IPJ Argeș, când tinerii ofițeri de la Investigarea Fraudelor i-au adus mai multe reproșuri, legate de oarece scurgeri de informații din dosar, unuia dintre adjuncți.
3. Și mai sunt încă două primării cu care patronul de la Amfora a întreținut relații financiare neprotejate. Una este cea de la Dârmănești, și vă prezentăm o fotografie istorică de la o inaugurare de drum, lăsată cu taiere de panglică, în care primarul Emilian Ciolan și George Hoțu sunt maeștrii de ceremonie. Alături de ei, o cohortă de lideri PSD întregind un tablou al unei tovărășii istorice în care fiecare se cunoaște cu fiecare și fiecare unge pe cine poate.
4. A doua este cea de la Oarja, care a primit milioane de euro  de la ministerul Dezvoltării a lui madam Udrea pentru asfaltarea unui drum. Numai că licitația a fost una cu cântec, după ce a fost declarată câștigătoare firma Amfora, a lui George Hoțu, deși aceasta s-a situat undeva la coadă, la finalul licitației. S-a lăsat cu contestații, apoi a intrat pe fir și DNA care a făcut un dosar în care a fost audiat și primarul Costel Bâlea. Se spune că acesta a făcut chiar și o semipareză în momentul în care a fost chemat la audieri și i s-a pus înregistrarea unei discuții din care reieșea cum s-ar fi tranșat licitația în favoarea lui George Hoțu. Atât pentru săptămâna aceasta.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii