Dr. Tiberiu Irimia: „Mă tem pentru siguranţa familiei mele”

3 2.277

# Exclusiv. Scandalul blocului de 11 etaje din centrul Piteştiului. Acuze fără echivoc la adresa Primăriei şi a dezvoltatorului imobiliar

Scrisoarea II. Așa ne-am gândit să intitulăm acest strigăt de disperare și totodată un semnal de alarmă tras în numele tuturor piteștenilor de către tânărul doctor Tiberiu Irimia. Epistola dezvăluie calvarul la care sunt supuşi medicul și familia sa, ca urmare a procesului pe care l-a intentat Primăriei Pitești și dezvoltatorului imobiliar SC Titidan SRL, firmă care dorește să ridice un bloc de 11 etaje în centrul Piteștiului, chiar în vecinătatea casei sale din zona Expo Parc. Dacă în prima scrisoare medicul Irimia dezvăluia neregulile autorizării acestui proiect imobiliar și complicitățile venite dinspre Primăria Pitești, în cea de-a doua tonul său e și mai dramatic. Medicul povestește despre presiunile la care este supus după ce instanța a suspendat autorizația de construcție, ceea ce a dus la sistarea (până la judecarea procesului pe fond) a lucrărilor la acest proiect imobiliar cu o miză de foarte multe milioane de euro. Doctorul spune cu subiect și predicat că este amenințat prin mesaje, urmărit de persoane necunoscute, care îi fotografiază casa, și că se teme pentru siguranța familiei sale. Iar încercările de intimidare nu se opresc aici, doctorul se plânge de sesizările mincinoase făcute de către dezvoltatorul imobiliar pe numele său și de faptul că anumite date cu caracter personal i-au fost sustrase din cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Pitești.

„Trăiesc experiențe dure. Aproape zilnic sunt supus unor atacuri josnice, concertate”

„În ultimele luni, de când cu procesul deschis de mine împotriva firmei Titidan și Primăriei Pitești, pentru a-mi apăra familia și proprietatea, trăiesc experiențe dure. Aproape zilnic sunt supus unor atacuri josnice, concertate. De ce? Ei bine, pentru că patronii Titidan și cei care au aprobat proiectul blocului cu 11 nivele care ar lua lumina și aerul tuturor vecinilor din zonă nu numai că nu încearcă să justifice în vreun fel legalitatea autorizației (evident, știu și dânșii că proiectul este ilegal!), dar încearcă să mă intimideze. Culmea tupeului și aroganței!
Încercările lor pe toate fronturile nu sunt în susținerea proiectului în fața judecătorilor cinstit, dacă este sau nu legală autorizația… Toate încercările lor sunt canalizate să găsească ceva «ilegal» făcut de mine și, printr-un eventual șantaj, să mă facă să renunț la proces.
Problema reală și gravă este că totul decurge cum mi-am imaginat, tot felul de plângeri neîntemeiate, făcute de acționarii Titidan, în urma cărora mi-au venit controale de la primărie și de la alte instituții…. Toate acestea, pentru că am îndrăznit să contrazic primăria.
De exemplu, una dintre plângeri, făcută de SC Titidan SRL către primărie cu privire la proprietatea pe care o dețin, dacă este sau nu construită legal, fiind absolut legal construită, a dat dovadă că primăria vine real în sprijinul cetățenilor «de bine» ai orașului, cu o promptitudine extraordinară, care ar face invidioase și primării din Germania sau din alte state civilizate europene. După depunerea plângerii, în jurul prânzului, la primărie de către un acționar al SC Titidan, a doua zi, la prima oră a venit și controlul la mine. Mă gândesc că eu, atunci când am făcut zeci de sesizări la primărie cu privire la proiectul blocului de 11 nivele, nu am primit niciun răspuns… (răspunsurile și înștiințările pe care le făcea primăria erau către niște persoane decedate și se considerau acorduri tacite…)

„Pe stradă sunt urmărit de diverse persoane, mă fotografiază pe mine, pe soția mea, pe copiii mei, casa unde locuiesc…”

În diversele sezizări făcute de SC Titidan la primărie împotriva mea sunt atașate documente ce conțin date cu caracter personal, sustrase de la Serviciul Urbanism al primăriei, din proiectul autorizației de construire a locuinței mele. Deci, primăria le pune la dispoziție documentele mele, pentru ca SC Titidan SRL să poată face diverse sesizări complet mincinoase. Mă voi adresa autorităților competente, să știu și eu de la cine, exact, provin aceste documente cu caracter personal folosite de aceștia.
Am auzit zilele trecute că, acum, interesul lor este să vadă și dacă imobilul unde funcționează clinica pe care o conduc este construit legal… Le transmit să nu se obosească prea tare, pentru că și acest imobil este perfect legal construit; dar aștept cu plăcere și aici controalele…
Pe stradă sunt urmărit de diverse persoane, mă fotografiază pe mine, pe soția mea, pe copiii mei, casa unde locuiesc și totul în aceste încercări disperate pentru a mi se găsi «ceva».

„Practic, toată această luptă este pentru o oră și jumătate de soare pe zi”

Mi se transmit continuu mesaje cum că nu știu cu cine m-am pus sau «o să văd eu ce înseamnă un război cu anumite persoane în acest oraș»… Îi anunț că lupta merge mai departe.
Se plâng că nu-i lăsăm să construiască. Fals! Noi suntem de acord să construiască dacă refac proiectul, un bloc care să respecte normele legale de învecinare, să ne prezinte studii de însorire conforme cu legea, pentru fiecare proprietate în parte afectată de noul imobil, ca nimeni să nu aibă de suferit în vreun fel. Așa este normal în România anului 2019!
Practic, toată această luptă este pentru o oră și jumătate de soare pe zi. Studiul de însorire, conform legii, trebuie să demonstreze că proprietățile din zonă primesc 1h și 30 minute/ zi soare pentru camerele de locuit. În cazul nostru, lucrurile sunt simple: la ora 10.25 dimineața, soarele intră după clădirea Centrului de Afaceri (de pe b-dul I.C. Brătianu, n.red.) și reapare la ora 14.
Dacă se va construi noul bloc cu 11 nivele în continuarea Centrului de Afaceri, aproape lipit de acesta, soarele nu va mai apărea deloc. Nu întâmplător, toată zona în toate planurile urbanistice generale era calculată pentru un regim de înălțime de 3 etaje. Mi-ar plăcea să știu părerea lor și a susținătorilor lor în situația în care lângă proprietățile unde ei locuiesc cineva le-ar construi la o distanță de aproximativ 10 m un bloc cu 11 nivele (aproximativ 40 m înălțime), care le-ar stopa total razele soarelui de la ora 10:25 dimineața. Chiar nu i-ar deranja deloc? Chiar nu ar merge în instanță???

„Dacă vor afaceri imobiliare, de ce nu caută terenuri care să se preteze la astfel de construcții mamut și nu SITURI URBANE PROTEJATE?”

Sunt oameni care trebuie să înțeleagă că orașul este al tuturor cetățenilor. Toți avem dreptul, în mod egal, să trăim frumos aici. Aceste instituții au datoria să ne ajute să trăim frumos. E legitim să mă întreb de ce niște oameni care într-o altă firmă pe care ei o dețin, SC Adidana SRL, o firmă cunoscută în domeniul îngrășămintelor chimice, au raportat la Finanțe o cifră de afaceri de
86 de milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), conform datelor Ministerului de Finanțe pe 2017, țin morțiș să lezeze dreptul legitim la existența normală al altora. De unde atâta aroganță?! Citiți: 86.000.000 lei!!!
Constructorul și asociatul în acest proiect imobiliar, societatea Energomontaj Grup SRL, este, de asemenea, o companie înfloritoare. Conform ANAF, și ei au încasat în anul 2017 peste 38 milioane lei (aproximativ 8 milioane euro).
Dacă vor afaceri imobiliare, de ce nu caută terenuri care să se preteze la astfel de construcții mamut și nu SITURI URBANE PROTEJATE? Au năruit aceste situri arheologice conduși de același gând: «Facem ce vrem! Banii vorbesc! Nicio lege nu ne poate opri pe noi, cei care avem susținători infailibili!» Trist, nu?

„Cum credeți că mă simt eu într-un război cu oameni foarte bogați, susținuți de Primărie???”

Am citit în ziarul dumneavoastră un articol în care domnul viceprimar Apostoliceanu se plânge că adversarii dânsului în scandalul cu podul de peste Râul Doamnei sunt oameni prea puternici. În acest caz, cum credeți că mă simt eu într-un război cu oameni foarte bogați, susținuți de Primărie???
În toate orașele importante din România s-a stabilit clar urbanismul: zona de centru vechi, care în general a rămas aproape intactă, fiind reabilitate clădirile istorice, și zonele noi de dezvoltare, în care s-au impus proiecte imobiliare bazate pe nevoile populației. Dar, în primul rând, trebuie gândită infrastructura în ceea ce privește utilitățile de care au nevoie aceste clădiri noi, cât și accesul autoturismelor, fără să se ajungă la blocarea efectivă a traficului auto. Piteștiul are deja o reală problemă cu traficul auto. La orele de vârf, Calea București este blocată; Zona de nord, de asemenea, blocată… Oare ce se va întâmpla cu acest oraș???
Nu pot să înțeleg comportamentul acestor tineri, patronii SC Titidan, sau nu pot să înțeleg cine îi coordonează în această mocirlă creată. Este nedemn!
Au cerut și li s-a aprobat strămutarea procesului de la Tribunalul Argeș la Tribunalul Vâlcea, pe motiv că majoritatea judecătorilor din Pitești sunt corupți.
Nu știu cum au ajuns ei la concluzia că judecătorii sunt corupți, ei împreună cu primăria fiind cei cinstiți din acest litigiu.
Noi avem mare încredere că judecătorii Tribunalului Vâlcea vor face lumină în acest proces și, practic, în casele noastre. În aceste poze pe care vi le pun la dispoziție sunt trei persoane pe care le-am surprins în mai multe rânduri că mă supraveghează, îmi fotografiază familia, locuința, autoturismul…”
Dr. Tiberiu Irimia

Citește și
3 Comentarii
  1. Robert spune

    Vine din nou criza imobiliara, semnele sunt peste tot. Inflatia asta de apartamente noi si in constructie se va transforma intr-o inflatie de apartamente nevandute sau vandute pe preturi foarte, foarte mici atat de mici incat vanzarea se va face in pierdere pentru constructori. Spor la construit cutii de beton, o sa ramaneti cu ele pe cap…

  2. Robert spune

    Domnule doctor, Politia Romana este obligata sa va apere si sa va raspunda la toate intrebarile si nedumeririle dvs in legatura cu scurgerea de informatii de la Primaria Pitesti si cu cei care va sicaneaza. Apelati cu incredere, obtineti protectie pt familia dvs. Politia o sa-i cheme eventual la audieri pe cei din primarie vinovati de scurgerea de informatii despre dvs.

  3. Roxana N spune

    Bravo domnule doctor, curaj si putere va doresc in numele pitestenilor pentru a va lupta cu acesti rechini imobiliari si cu primaria Pitesti ! Rusine primariei si celor care o conduc ! Partea buna este ca intr-un an preturile LA apartamente se vor prabusi si toti acesti mari constructori vor da faliment !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata