Web Analytics

Termenul pentru depunerea ofertelor angajante pentru Oltchim şi Petrochimia Arpechim amânat până pe 6 iulie

de | 28.06.2017 23:54 | Economie

12 arpechimOltchim (simbol bursier OLT) a anunţat, recent, că s-a extins termenul limită de depunere a ofertelor angajante în vederea achiziţionării pachetelor de active ale companiei, pentru data de 6 iulie 2017, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Decizia a venit după ce Tribunalul Vâlcea a decis, miercuri, 21 iunie, să amâne pronunţarea asupra confirmării modificării planului de reorganizare la data de 28 iunie 2017. Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele „Oltchim” vor fi oferite spre vânzare grupate în nouă pachete: Uzinele clor – alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică – Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică – Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro. Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes.

Peste zece oferte angajante depuse

Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare erau așteptați să depună oferte definitive pentru cumpărarea activelor până la termenul limită inițial din 26 iunie, potrivit administratorului special al combinatului, Bogdan Stănescu, care se aşteaptă ca privatizarea companiei să fie un succes, conform News.ro. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.
Recent, acţionarii Chimcomplex Borzeşti (CHOB) au aprobat participarea la procesul de achiziţionare a activelor Oltchim, singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali investitori.
De asemenea, AGA a decis atragerea unor împrumuturi în valoare maximă de 165 milioane de euro, în vederea completării fondurilor necesare achiziţionării activelor Oltchim, de la una sau mai multe instituţii, dar şi garantarea creditelor cu ipoteci asupra activelor Oltchim.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii