Web Analytics

Terapia Intensivă a SJU este arhiplină. 17 pacienți cu Coronavirus, ventilați mecanic

de | 9.08.2020 18:26 | Actualitate

Pe data de 5 august, 4 pacienți diagnosticați cu noul Coronavirus au ajuns să fie tratați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești. Astăzi, Unitatea funcționează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate.
În Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Pitești, 13 din cele 15 paturi disponibile sunt ocupate.
Astfel, toate cele 25 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilați mecanic.
Reamintim că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești a devenit funcțională pe data de 31. 07.2020, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș.
Construită pe structura unui tir, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii