Ţepara de la BCR a fost îndepărtată de la contabilitatea Spitalului Judeţean

de | 22.06.2017 11:12 | Dezvăluiri

6 amalia dumitrascu# Noi amănunte în cazul fraudei de 40 de miliarde lei vechi # Amalia Dumitraşcu a fost îndepărtată de la finanțele instituției și va lucra la Serviciul Managementul Calităţii

Amalia Dumitraşcu, economista care a făcut o gaură de circa 40 de miliarde în bugetul Spitalului Judeţean Argeş, a fost transferată de la Serviciul Financiar-Contabil al unităţii sanitare pe un alt post. Din noua poziţie, respectiv angajată la Serviciul Managementul Calităţii Serviciilor Medicale, Amalia nu mai are acces la conturile şi finanţele instituţiei. Ba mai mult, prin prisma mutării Amaliei Dumitraşcu într-un alt departament, conducerea Spitalului Judeţean Argeş a scos la concurs un post vacant de economist la Serviciul Contabilitate.

Aurelian Gheorghe, managerul spitalului: „Dnei Dumitraşcu i s-a dat un post al unei persoane aflate în concediu pentru creşterea copilului”

6 AurelianGheorgheAm luat legătura cu managerul Spitalului Judeţean Argeş, Aurelian Gheorghe, pentru a afla dacă postul scos la concurs este cel al economistei Amalia Dumitraşcu. „Nu este postul dnei Dumitraşcu. Este vorba de un alt post. Dar urgentarea scoaterii acestui post la concurs este legată de faptul că doamna Dumitraşcu nu mai putea fi păstrată în acea activitate, aşa că i s-a dat alt post, temporar. Este vorba de un post al unei persoane care era în concediu pentru creşterea copilului. Acest post e corespunzător pregătirii dumneaei, dar care nu mai are legătură cu partea economico-financiară a spitalului. Fiecare spital are un compartiment de management al calităţii serviciilor medicale. La acest compartiment a fost mutată dna Amalia Dumitraşcu şi are atribuţii pe partea de proceduri şi avizări”, ne-a declarat managerul Aurelian Gheorghe.

Ce atribuţii are Amalia Dumitraşcu la noul loc de muncă

Potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Spitalului Judeţean Argeş, Serviciul Managementul Calităţii Serviciilor Medicale este subordonat managerului Aurelian Gheorghe. Acelaşi Regulament precizează şi atribuţiile angajaţilor acestui serviciu, care constau în: pregătirea şi analizarea Planului de management al calităţii, coordonarea activităţilor de elaborare a documentelor sistemului de management al calităţii (manualul calităţii, procedurile), coordonarea şi implementarea programului de acreditare a tuturor serviciilor oferite în cadrul unităţii şi a standardelor de calitate, implementarea instrumentelor de asigurare a calităţii şi de evaluare a serviciilor oferite de spital, asigurarea aplicării strategiei sanitare şi politicii de calitate a unităţii în domeniul medical în scopul asigurării sănătăţii pacienţilor, coordonarea activităţilor de analiză cu privire la eficacitatea sistemului de management al calităţii şi a neconformităţilor constatate, precum şi propunerea unor acţiuni de îmbunătăţire sau corective ce se impun.

Soţia directorului medical de la Spitalul Costeşti, printre candidaţii la postul de economist la Judeţean

Pentru că Amalia Dumitraşcu a fost mutată la un alt compartiment, la sfârşitul lunii mai, conducerea Spitalului Judeţean a scos la concurs un post de economist grad II, la Serviciul Contabilitate. La acest concurs s-au înscris şi au fost admişi trei candidaţi, unul dintre aceştia fiind Pompilia Mitulescu, soţia directorului medical de la Spitalul Orăşenesc „Carol I” Costeşti, chirurgul Liviu Mitulescu. Proba scrisă a avut loc pe 15 iunie, una dintre candidate retrăgându-se din concurs. La această probă, Pompilia Mitulescu a obţinut 76 de puncte, în timp ce contracandidata sa, Ionela Gingu, a obţinut 75 de puncte, amândouă fiind admise pentru următoarea probă, respectiv interviul. Care a avut loc marţi, 20 iunie, notele obţinute de cele două candidate fiind următoarele: Pompilia Mitulescu – 55 de puncte, iar Ionela Gingu – 95 de puncte. Rezultatele finale ale concursului, având în vedere şi soluţionarea eventualelor contestaţii, urmează să fie afişate pe data de 23 iunie.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii