Web Analytics

Tensiuni între palate! Prefectura atacă în instanţă Consiliul Judeţean pe tema contractelor încheiate cu casele de avocatură

de | 28.10.2015 21:30 | Dezvăluiri

# A doua hotărâre atacată este cea cu vânzarea spațiilor medicale din cadrul Policlinicii II Pitești 

Potrivit Laviniei Neamţu (foto), şefa Serviciului de Verificare a Legalităţii Actelor şi Contencios Administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului Argeş, printre actele autorităţilor locale contestate în contencios administrativ de juriştii Prefecturii se află şi două hotărâri adoptate de Consiliului Judeţean Argeş apreciate ca fiind nelegale. Lavinia Neamţu a mai explicat că una dintre aceste hotărâri se referă la încheierea unor contracte anuale de asistenţă juridică cu casele de avocatură, iar cealaltă la semnarea proceselor verbale de negociere pentru vânzarea spaţiilor medicale din cadrul Policlinicii II Piteşti.
„Avem multe dosare pe contencios administrativ pentru că, după o perioadă de relaxare, am stabilit că ar fi cazul să verificăm mult mai atent legalitatea actelor emise de către autorităţile locale pentru a preîntâmpina nişte situaţii deosebite. Avem situaţii în care autorităţile locale revocă actele pe care noi le apreciem ca nelegale, dar sunt şi situaţii în care acestea refuză să le revoce şi atunci ne adresăm instanţei de contencios administrativ. Avem două hotărâri ale Consiliului Judeţean atacate. Una este mai simplă, cealaltă este un pic mai complexă, am apreciat noi, cea prin care CJ Argeş încheie contracte de asistenţă cu casele de avocatură. Am contestat faptul că au încheiat contracte anual, indiferent dacă au sau nu au situaţii, ori Ordonanţa de Urgenţă le dă dreptul să încheie astfel de contracte în situaţia în care nu au consilieri juridici suficienţi. Noi apreciem că doar pentru situaţii concrete, spre exemplu dacă avem un dosar complicat iar consilierii noştri juridici nu fac faţă, atunci încheiem un contract. Nu cunoaştem câte contracte au încheiat, noi doar am atacat hotărârea de Consiliu Judeţean. Cealaltă hotărâre se referă la normele de tehnică legislativă, e vorba de semnarea proceselor verbale de negociere cu cabinetele medicale. Ori Consiliul Judeţean nu are o astfel de atribuţie, decât ia cunoştinţă, dar nu aprobă procesele verbale de negociere, făcute de Comisia de negociere cu cabinetele medicale”, a mai spus Lavinia Neamţu. I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii