Web Analytics

Tecău: „Atacurile nu sunt de azi, de ieri, au început mai demult”

de | 15.01.2015 13:54 | Dezvăluiri

# Se joacă pe contre în scandalul sexual în care e vizat preşedintele CJ Argeş.
Florin Tecău, preşedintele Consiliului Județean şi al PSD Argeş, a susţinut marţi, 13 ianuarie, o scurtă declaraţie de presă pe tema dialogurilor cu conotație sexuală pe care le-ar fi purtat pe Facebook și prin SMS cu o jurnalistă sub acoperire de la săptămânalul Ancheta, după cum a dezvăluit luni publicația în cauză. Conform celor de la Ancheta, președintele Tecău i-ar fi făcut propuneri indecente unei femei pe care nu o văzuse niciodată și căreia i-ar fi împărtășit fanteziile sexuale. Cum scandalul s-a inflamat rapid în presa locală și centrală, preşedintele CJ Argeş a contracarat marți printr-o declarație de presă.

„Trebuia să mi se facă şi mie un dosar. Nu sunt corupt, nu sunt şantajabil, nu am procese”

„Am să fac o declaraţie pentru dvs. şi pentru opinia publică, pentru că respect libertatea presei şi dreptul la informaţie. Aş vrea să vă spun că, după această declaraţie, nu o să răspund la nicio întrebare, iar în următoarele zile lucrurile vor fi foarte bine clarificate de avocaţii mei. Indiferent ce se va întâmpla de acum încolo, de ce va mai apărea sau ce va mai fi, lucrurile vor fi puse la punct şi veţi primi toate informaţiile. De câteva zile, mă aflu sub presiunea ameninţărilor unor dezvăluiri mediatice senzaţionale, sexuale dacă vreţi, din partea unei publicaţii argeşene. Consider că toate aceste aşa-zise dezvăluiri nu reprezintă decât o mizerie, o înscenare care are caracter politic, din care se urmăreşte o campanie amplă de decredibilizare a liderilor PSD. Probabil, împotriva mea nu s-au găsit alte căi de atac şi s-a ales calea de atac prin presă. Nu doresc să comentez în faţa dvs, în detaliu, despre cele publicate în ziarul respectiv, până nu mă voi edifica total asupra situaţiei. Însă, pentru corecta informare a opiniei publice, vreau să fac câteva precizări. Am intrat în viaţa politică şi în viaţa administrativă ştiind ce mă aşteaptă şi fiind deschis şi expus riscului, dar am avut întotdeauna alături de mine şi o să am în continuare familia. Aşa cum ştiţi, atacurile nu sunt de azi, de ieri, ci au început mai demult. S-a încercat şi se încearcă atacul progresiv asupra tuturor membrilor familiei mele, dar cred că lucrul cel mai important este că am reuşit şi vom reuşi împreună, uniţi, să demonstrăm că suntem o familie adevărată. Împreună am depăşit aceste momente dificile, împreună îmi doresc să le depăşim în continuare şi împreună cu familia şi cu colegii mei să reuşesc să duc la bun sfârşit proiectele începute la conducerea Consiliului Judeţean Argeş. De fapt, lucrurile sunt foarte simple. Nu sunt corupt, nu sunt şantajabil, nu am procese politice, nu am fost chemat la nicio anchetă sau instituţie publică pentru a da declaraţii. Sunt printre ultimii lideri ai PSD-ului la nivel naţional care nu are un astfel de dosar. Trebuia să mi se facă şi mie un dosar”.

„Sunt un om cu bune şi cu rele, care poate face şi greşeli, poate să aibă şi puterea de a le recunoaşte, dar are şi puterea, asta este sigur, să treacă peste ele”.

În continuarea declarație sale, Tecău a adăugat:  „Vreau să vă spun că am înaintat toată documentaţia şi toată problematica acestor senzaţionale dezvăluiri avocaţilor. În zilele următoare, aceştia vor lua măsurile care urmează şi ei mă vor reprezenta de acum încolo la toate discuţiile, la toate dezvăluirile, la toate problemele care urmează să mai apară sau nu mai urmează să apară. Sunt sigur că veţi afla până la sfârşit toate datele, toate informaţiile şi toate problemele care sunt legate de acest caz senzaţional. Încă o dată, regret că nu am făcut lucrul acesta duminică, pentru a demonstra faptul că lucrurile erau de mult programate. E clar că este o strategie. Este o strategie de distrugere a unui om, a unei familii, a unui lider. Sunt un om cu bune şi cu rele, care poate face şi greşeli, poate să aibă şi puterea de a le recunoaşte, dar are şi puterea, asta este sigur, să treacă peste ele. Pentru cei care mă cunosc, lucrurile sunt foarte clare, pentru cei care nu mă cunosc, vor avea în perioada următoare toate informaţiile”, a declarat Florin Tecău.
Iustina HARCO-BURCEA

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii