Web Analytics

Tecău admite că s-a văzut „de mai multe ori cu Florin Paraschivescu, o dată la hotel Muntenia”

de | 5.11.2015 17:26 | Dezvăluiri

# Dezvăluiri din dosarul de şantaj ”Atac de Argeş”  # Președintele Consiliului Județean ar fi comandat, potrivit site-ului Bitpress, care citează  surse din anchetă, articole denigratoare la adresa colegilor din PSD #  Florin Tecău neagă aceste acuzații, precum și faptul că l-ar fi sunat pe directorul de la Atac de Argeș să-l avertizeze că e monitorizat și că i se pregătește un dosar, ba dimpotrivă, susține că l-a certat pe Florin Paraschivescu pentru faptul că îi atacă pe primari și în ziar 

Toţi cei cinci angajaţi sau colaboratori ai trustului de presă Atac, editorul controversatei   publicații Atac de Argeș, ne referim la Florin Paraschivescu,  Doru Iuga, Oana Galanton, Alin Nicolaina şi Alin Untaru, au colaborat cu organele de anchetă în dosarul de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului, deschis pe numele lor luna trecută la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Pentru a-şi uşura situaţia, aceştia au trecut la mărturisiri complete, făcând mai multe afirmații explozive care îl vizează pe Florin Tecău, președintele CJ Argeș, dar şi alte autorităţi locale. Reamintim că Paraschivescu (directorul ziarului) și Iuga sunt suspectaţi că au şantajat mai mulţi primari şi persoane cu funcţii publice din Argeş (primarul Ion Dumitru de la Albota, denunțător în cauză, primarul Ion Georgescu de la Mioveni, Argentina Culcuș, directorul Centrului Cultural Mioveni, Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni), cărora le-au cerut bani sau contracte publicitare și pe care i-au ameninţat cu publicarea unor articole compromiţătoare.
Din declaraţiile date la Poliţie şi Parchet de către jurnaliști, reiese că Florin Tecău s-ar fi întâlnit în trei rânduri cu oameni de la ,,Atac de Argeş”. În primă instanţă, conform site-ului Bitpress, care citează surse apropiate anchetei, președintele Tecău s-ar fi întâlnit cu Paraschivescu pe autostradă şi i-ar fi înmânat o listă cu persoanele pe care le dorea a fi denigrate în paginile săptămânalului de scandal.
A doua întâlnire ar fi avut loc la Hotel Muntenia, pentru noi indicaţii şi îmbunătăţiri ale listei cu cei ce ar fi trebuit denigrați. Despre a treia întâlnire, aceeași sursă susține că Doru Iuga a dat declaraţii incendiare, spunând că, împreună cu Florin Paraschivescu, s-ar fi dus să încaseze 50 de milioane de lei vechi, bani cash, de la Regia de Drumuri, în contul ,,dedicaţiilor” care ar fi fost comandate de către Tecău.
Am încercat să aflăm adevărul, sau măcar o parte a lui, discuând cu câțiva dintre cei ale căror nume sunt vehiculate în acest scandal, și anume Alina Nicolau, directoarea de la Drumuri, șeful Consiliului Județean, Florin Tecău și unul dintre ziariști supecți de la Atac de Argeș, Doru Iuga.

Alina Nicolau, director Regia Județeană de Drumuri: „De la Regie nu au fost făcute niciun fel de plăți către Atac de Argeș”

Am stat de vorbă mai întâi cu Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș. În acest sens am întrebat-o dacă cei de la Atac de Argeș au venit la regie să încaseze 50 de milioane de lei vechi. ”De la Regie nu s-au făcut niciun fel de plăți către această publicație la care faceți referire. Nu m-am întâlnit niciodată cu jurnaliștii respectivi”, ne-a precizat Alina Nicolau. Vizavi de declarațiile care ar fi fost făcute de către jurnaliști anchetatorilor, directorul Alina Nicolau mai spune: ”Nu am văzut documentele oficiale și declarațiile pe care spuneți că le-ar fi făcut, dar după ce le vom vedea ne gândim și la o acțiune în instanță pentru declarații defăimătoare.”

Florin Tecău: „Acei ziariști au profitat de situația prin care am trecut”

Am luat legătura și cu președintele CJ Argeș, Florin Tecău, cel al cărui nume este vehiculat în declarațiile făcute de către jurnaliștii de la Atac de Argeș în fața anchetatorilor. ”Cu Paraschivescu m-am întâlnit. Nu știu cine este Doru Iuga. Cu Paraschivescu m-am întâlnit prima dată în recepția de la Hotelul Muntenia. Mi-a spus că a venit să își lanseze un ziar în Argeș. Mi-a spus și de un alt ziar pe care îl mai avusese în Argeș. Niciodată nu le-am dat bani ori liste cu persoane care să fie criticate celor de la Atac de Argeș. Cei de la Atac nu mi-au cerut nimic. Țin minte că altă dată, când m-am întâlnit cu Paraschivescu, i-am spus că e rău că el critică primarii în ziar. Florin Paraschivescu era un tip foarte imprevizibil pentru mine. Poate au fost mai multe întâlniri cu Paraschivescu, nu mai țin minte exact. Acei ziariști au profitat de situația delicată prin care am trecut (n. red. – scandalul sexual prezentat la începutul anului în săptămânalul Ancheta). ”, ne-a spus Florin Tecău. Președintele CJ Argeș ne-a mai declarat: ”Mă dezgustă asemenea atitudini. Nu am văzut declarațiile date de către jurnaliști în fața organelor de cercetare, așa că deocamdată vorbim doar pe speculații. Nu am de gând să îi dau în judecată pe ziariștii respectivi pentru afirmații defăimătoare.”
L-am întrebat și pe Florin Tecău dacă l-a sunat – așa cum se vehiculează – pe Florin Paraschivescu pentru a îl avertiza asupra faptului că e monitorizat și că i se pregătește un dosar. ”Nu l-am sunat pe Paraschivescu pentru a îl avertiza asupra vreunui dosar”, a negat președintele CJ Argeș.

Doru Iuga: „Am vorbit cu anchetatorii, dar ce am discutat rămâne între mine şi aceştia”

Am luat legătura și cu jurnalistul Doru Iuga, cercetat sub control judiciar în dosarul de șantaj față de persoane publice din Argeș și l-am întrebat dacă s-a întâlnit cu Florin Tecău, dacă acesta i-a dat o listă cu persoanele ce trebuia denigrate și dacă președintele CJ Argeș i-a remis vreo sumă de bani, lui sau lui Florin Paraschivescu. Iuga a recunoscut că a colaborat cu anchetatorii, dar a refuzat elegant să ofere alte informații suplimentare ”Haideți să rămână doar la nivelul meu și al anchetatorilor discuțiile avute și informațiile furnizate. Răspunsurile la întrebările dumneavoastră le-am dat anchetatorilor la vremea respectivă.”
Material realizat de Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole