Web Analytics

Tatiana Preduţ a tras 40 de asistente după ea în dosarul fraudei de la Spitalul Judeţean

de | 29.07.2015 22:45 | Dezvăluiri

# Asistentele de la secția Terapie Intensivă au fost chemate pe bandă rulantă, la poliție, pentru declarații și audieri # Sindicatul Sanitas a deschis acțiune în instanță în apărarea a cinci dintre asistente, sancționate administrativ cu reținerea a 10% din salariu

Peste 50 de polițiști au descins, în luna decembrie a anului trecut, la perchezițiile efectuate la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean,   într-un dosar de delapidare, abuz în serviciu şi fals care vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare. Șapte persoane vizate de anchetă sunt suspectate de fals și delapidare într-un dosar instrumentat de Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Argeş. Ancheta este încă în derulare și zeci de cadre medicale din spital au dat și încă dau cu subsemnatul în fața organelor de anchetă. O parte dintre acestea au fost deja sancționate cu 10% din salariu, pe o perioadă de trei ani, în urma unor nereguli constatate în plan administrativ. Totul a pornit după ce noua șefă a secției ATI, dr. Luminița Galbenu, a dorit să facă lumină în privința consumurilor de medicamente și materiale pe secție, până la venirea sa la conducere și a formulat mai multe sesizări împotriva fostei conduceri, respectiv a doctorului Constantin Păun și a fostei asistente șefe, Tatiana Preduț.

Lidera Sanitas, Doina Fănică: „Colegele noastre sunt victime ale stării conflictuale dintre noua și vechea conducere”

„Mi-au prezentat situația colegii mei din secția ATI, am înțeles că este o anchetă penală în desfășurare. Acest lucru s-a întâmplat din momentul în care s-a schimbat șeful de secție, care a făcut sesizări pe la toate organele abilitate. Este regretabil ceea ce se întâmplă pentru că toți colegii sunt stresați. Terapia Intensivă este o secție grea, cu responsabilitate foarte mare și, la ceea ce se întâmplă în desfășurarea activității zilnice, nu mai era nevoie să se mai adauge un factor de stres suplimentar. Pentru colegele care au primit o sancțiune de 10%, pe o perioadă de trei ani, noi le sprijinim în instanță, am angajat deja avocat. Sper să avem câștig de cauză, mai ales că eu le consider nevinovate pe colegele noastre, care sunt victime ale acestei stări conflictuale între vechea și noua conducere a secției ATI. În instanță, noi, Sindicatul Sanitas, susținem cauza a cinci asistente medicale, membre ale sindicatului nostru. Dar am înțeles că sunt sancționate 40 de asistente medicale în total, 5 dintre ele au primit reținerea a 10% din salariu pe trei ani și restul de 35 au primit avertisment. Este și o anchetă penală în desfășurare și cu siguranță se va face lumină, nu vreau să fac comentarii suplimentare pentru că nu cunosc toate elementele”, spune președinta Sindicatului Sanitas Argeș, Doina Fănică.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii