Tarifele pentru încărcarea vehiculelor electrice – subvenționate de Primăria Pitești

de | 4.01.2022 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Utilizatorii mașinilor electrice pot să își încarce autovehiculele la oricare dintre cele trei platforme din Pitești unde sunt amplasate stații de încărcare – adică Piața Trivale, parcarea supraterană Bd. Maior Șonțu și parcarea din zona Teatrului „Al. Davila” – la cele mai mici prețuri de pe piață din această perioadă, anunță Primăria Pitești. Încărcarea la stațiile electrice a fost gratuită până în ultima zi din 2021.

„Tarifele pentru folosirea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, în Pitești, sunt subvenționate de către municipalitate, costul unui kilowatt fiind de 0,6833 lei, cu TVA inclus. Utilizatorii vor folosi platforma „smart” Polyfazer pentru încărcare, plata putând fi efectuată cu ajutorul cardului bancar sau prin SMS.

Reamintim că utilizarea acestor stații a fost gratuită, conform H.C.L. 140/2019, până la data de 31.12.2021. Măsura a fost adoptată ca parte a proiectului implementat de către municipalitate în scopul conștientizării importanței de a reduce poluarea urbană prin încurajarea utilizării autovehiculelor electrice”, transmite Primăria Pitești.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed