Web Analytics

Tăriceanu: „Andrei Gerea are deplină libertate să considere ceea ce e mai bine pentru Piteşti”

de | 27.05.2016 13:43 | Actualitate

Prezent în judeţul nostru pentru a participa la acţiuni legate de campania electorală în zona Curtea de Argeş, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a oprit şi la Piteşti. Aici a participat la o conferinţă de presă alături de deputaţii Daniel Constantin şi Andrei Gerea – candidatul ALDE la Primăria Piteşti. Tăriceanu a afirmat că ALDE este singurul partid care continuă tradiţia liberală, pentru că „PNL-ul a devenit un fel de pană la pălăria preşedintelui şi nimic altceva, stă şi aşteaptă să primească de acolo câte o comandă pe care să o execute conştiincios”. Legat de alegerile pentru Primăria Piteşti, Tăriceanu a precizat că Andrei Gerea va avea deplină libertate să se alieze cu orice partid doreşte pentru a-şi crea o majoritate în Consiliul Local. „În statut, organizaţiile noastre trebuie să obţină acordul conducerii centrale din care dl Gerea face parte, adică el ar trebui să-şi dea votul pentru ceea ce se întâmplă la Piteşti. Sunt multe organizaţii la care considerăm că noi ar trebui să avem ultimul cuvânt, pentru că nu au experienţă politică. Andrei Gerea e un om cu mare experienţă politică şi guvernamentală, care sunt convins că îl ajută foarte mult şi nu va fi nevoie să ceară aprobări. Dacă va considera că este nevoie să facă o discuţie şi cu Daniel Constantin şi cu mine, sigur că el are întotdeauna uşa deschisă. Andrei Gerea are deplină libertate să considere ceea ce este mai bine pentru Piteşti”, a spus şeful Senatului.
„S-ar putea ca fără noi să nu se poată face o majoritate şi să avem posibilitatea să alegem noi cu cine vrem. Eu am o preferinţă pentru cei care judecă şi care sunt conştienţi că au nişte responsabilităţi. Dacă e vorba să ne aliem cu un partid care nu face decât să răspundă la comenzi externe care nu au nicio legătură cu realitatea politică, ci doresc să fie servanţi de tun la o persoană sau alta, nu prea sunt încântat. Am venit în politică, aşa ca şi colegii mei, pentru că susţinem nişte valori şi nişte principii. Cei care cred că politica înseamnă să slujeşti şeful sunt politicieni de mâna a treia şi nu prea merită să te încurci cu ei”, a mai afirmat Tăriceanu.
„Cred că cel mai bine ar fi să avem o majoritate solidă, să ne putem pune în practică proiectele. Avem nişte proiecte, vedem cine şi cum şi le vor însuşi şi cu o majoritate care să fie dispusă să lucreze pentru aceste proiecte sigur că mergi mai departe. Mi se pare că ar fi total împotriva angajamentelor electorale, dar şi împotriva cetăţenilor să stai să atârni de un vot sau de toanele unuia sau altuia într-o zi importantă, când trebuie să treci prin Consiliul Local nişte proiecte pentru comunitate. Este de preferat o majoritate solidă şi vom vedea când se trage linie pe 5 iunie cum stăm”, a declarat şi Andrei Gerea.

I.H.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii