Web Analytics
scris marți, 03.09.2024

Târgul de ONG-uri „PITASO III – Voluntari pentru comunitate”, pe 9 septembrie, la Pitești!

Târgul de ONG-uri „PITASO III – Voluntari pentru comunitate”, pe 9 septembrie, la Pitești!

În prima zi a anului școlar, luni, 9 septembrie, Asociația „Azi elevi, mâine lideri” organizează a treia ediție a Târgului de ONG-uri „PITASO III – Voluntari pentru comunitate” cu scopul de a încuraja implicarea civică în rândul tinerilor din comunitățile locale, prin promovarea și încurajarea activităților de voluntariat.

Târgul va avea loc în Piața Primăriei din Pitești, începând cu ora 11:00. Peste 30 de ONG-uri locale și naționale sunt așteptate să participe cu standuri, unde își vor prezenta oferta de implicare și portofoliul de proiecte. Vor avea loc și ateliere interactive pe teme care vizează voluntariatul, implicarea civică și rolul organizațiilor non-profit în dezvoltarea durabilă a comunităților.

Citește și Ioan-Aurel Pop, la Chișinău: „Cât timp mai vorbim românește și mai credem în viitorul acestui popor, nimic nu e pierdut”

Proiectul „PITASO III – Voluntari pentru comunitate ” se va derula cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești și al Centrului Cultural Pitești. În acest an beneficiază și de susținerea financiară a OMV Petrom.

„Toate aceste activități urmăresc să ofere mai ales adolescenților oportunitatea să se implice în activități de voluntariat și să cunoască direct activitatea organizațiilor și a asociațiilor care au ca misiune dezvoltarea durabilă prin educație, implicare civică și voluntariat. Totodată, prin activitățile de informare și educaționale susținute de către ONG-urile participante, tinerii din mediul urban, dar și cei din mediul rural vor avea șansa de a primi resurse utile care să îi ajute să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional, și să inițieze viitoare proiecte benefice pentru comunități”, a transmis Primăria Pitești într-un comunicat.

Asociația „Azi elevi, mâine lideri” este o organizație neguvernamentală. Pentru mai multe detalii despre proiectele asociației organizatoare: www.azielevimainelideri.ro, e-mail: azielevimainelideri@gmail.com.

Citește și Filmele SF au devenit realitate. În Marea Britanie se deschide prima sală de clasă fără profesori umani

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...