Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Tânărul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova, condamnat la 15 ani de detenție

 Mario Alexandru Fojică, tânărul care, în vara anului trecut, a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova şi l-a rănit grav pe prietenul acesteia, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Dolj, la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă maximă de 15 ani, instanţa dispunând executarea acestei măsuri într-un penitenciar.

Tânărul care a ucis o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova, condamnat la 15 ani de detenție

„Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, (…) – tentativa la omor calificat, (…) – port fără drept de obiecte periculoase, (…) – folosirea fără drept de obiecte periculoase (…). În baza art. 134 alin. 2 Cod penal dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în decizia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Citește și: Update. Alt caz de sclavie în Argeș. Cum erau ținute victimele

O adolescentă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost înjunghiaţi, pe 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite. Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea la acel moment 17 ani şi era elev la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”. El a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul „a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită