Web Analytics
scris marți, 15.10.2024

Tânăr de 19 ani, diagnosticat cu Alzheimer

În 2023, neurologii de la o clinică din China au diagnosticat un tânăr de 19 ani cu ceea ce au considerat a fi boala Alzheimer, făcându-l astfel cea mai tânără persoană din lume diagnosticată cu această afecțiune. Adolescentul a început să experimenteze o scădere a memoriei în jurul vârstei de 17 ani, iar pierderile cognitive s-au agravat în următorii doi ani.

Tânăr de 19 ani, diagnosticat cu Alzheimer

Investigațiile imagistice ale creierului său au arătat o reducere a dimensiunii hipocampului, regiunea responsabilă de memorie, iar lichidul cefalorahidian a indicat prezența unor markeri specifici acestei forme comune de demență, scrie sciencealert.com.

Citește și: Un argeșean cu suferințe medicale e dat dispărut. L-ați văzut?

Boala Alzheimer este adesea asociată cu persoanele în vârstă, dar cazurile cu debut precoce, care includ pacienți sub 65 de ani, reprezintă până la 10% din toate diagnosticele. În cazul majorității pacienților cu vârsta sub 30 de ani Alzheimerul se poate explica prin mutații patologice ale genelor, clasificându-se în categoria bolii Alzheimer familiale (FAD). Cu cât o persoană este mai tânără la momentul diagnosticării, cu atât este mai probabil ca boala să fie cauzată de o genă defectă moștenită.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Medicală Capital din Beijing nu au reușit să găsească niciuna dintre mutațiile genetice obișnuite responsabile de pierderea precoce a memoriei și nici alte gene suspecte în urma unei căutări la nivelul întregului genom.

Niciun membru al familiei tânărului de 19 ani nu avea istoric de Alzheimer sau demență, ceea ce face dificilă clasificarea. În plus, adolescentul nu prezenta alte boli, infecții sau traume craniene care să poată explica declinul său cognitiv brusc.

Citește și: Mbappe este anchetat pentru viol. Ce spune fotbalistul despre acuzații

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...