Web Analytics

Sute de elevi argeșeni au absentat de la simularea Evaluării Naționale

de | 12.03.2019 17:46 | Actualitate

Simularea pentru Evaluarea Națională 2019, destinată elevilor din clasa a VIII-a și celor din clasa a VII-a, a început luni, 11 martie, cu proba la limba și literatura română. Marți, elevii și-au testat cunoștințele la matematică. În județul Argeș, sute de elevi nu s-au prezentat la cele două probe scrise. Dacă luni, la română, 784 de elevi au decis să nu se prezinte, la matematică au lipsit 877 de elevi din tot județul. Cei mai mulți absenți sunt elevi în clasa a VII-a.

În Argeș nu au existat cazuri de elevi eliminați în urma susținerii cele două probe scrise, română și matematică. Rezultatele vor fi comunicate în data de 22 martie pe site-ul Ministerului Educației Naționale.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, în Argeș, 5270 de elevi au fost înscriși în clasa a VII-a, dintre care, la proba de marți au lipsit 494, iar dintre cei 5409 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, au fost declarați absenți 383 la proba de matematică. Doar 23 de cazuri au fost speciale. Elevii care au lipsit de la simulare se pot alege cu absențe în catalog.

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii