Sute de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiștii argeșeni

de | 22.12.2021 15:49 | Actualitate

Sute de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii argeșeni în această săptămână.

În urma celor constatate, au fost întocmite două dosare penale și aplicată o sancțiune contravențională.

Poliţiştii argeșeni desfășoară activități, în această perioadă, în cadrul acțiunii „FOC DE ARTIFICII”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice și pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

23 de societăţi comerciale, autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, au fost verificate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș.

Citește și:Toate traseele montane din Argeș, închise. Riscul de avalanșă este de grad 4 din 5

De asemenea, polițiștii  serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică au efectuat controale în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale, iar polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități preventive, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului și combaterea evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice.               

În această săptămână, în urma activităților desfășurate de polițiști, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, au fost întocmite două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, conform Legii 126/1995 și a fost aplicată o sancțiune contravențională, fiind confiscate aproximtiv 400 de kg de articole pirotehnice, transmite IPJ Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii