Web Analytics

Sute de angajați de la Dacia au participat la protestul din Piața Victoriei

de | 12.12.2017 08:32 | Actualitate

1 proteste dacia mioveni 2Peste 1000 de reprezentanți ai BNS au protestat marți, 12 decembrie în Piața Victoriei din București. Aproape jumătate dintre aceștia sunt angajați de la Dacia.
Legat de participarea salariaților de la uzina de la Mioveni, Automobile Dacia a emis un punct de vedere oficial: ”După publicarea Ordonanţei de Urgenţă pentru completarea şi modificarea Codului Fiscal, Automobile Dacia a comunicat în 13 noiembrie tuturor angajaţilor săi că vor fi puse în aplicare cele mai bune soluţii pentru a le proteja veniturile. Automobile Dacia nu este în niciun fel asociată mişcărilor de protest care sunt organizate la iniţiativa organizaţiilor sindicale, entităţi juridice independente”.
Într-un comunicat de presă emis de BNS, se arată că „Încălcarea Constituției României, impozitarea fără precedent a veniturilor salariaților, demonstrează că această țară este condusă pe un drum periculos pentru poporul român. Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze. Solidaritatea este doar o responsabilitate a salariaților, ei trebuie să fie solidari cu bătrânii ce nu mai pot munci, cu copiii, cu cei asistați sociali, cu cei privați de libertate, etc. Cu salariații din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii